Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός του δήμου Αλεξάνδρειας

dim alex

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας ο προϋπολογισμός. Το ύψος του φθάνει τα 30 εκατομμύρια ευρώ. Την εισήγηση έκανε ο δήμαρχος Παναγιώτης Γκυρίνης χαρακτηρίζοντας το σχέδιο που κατατέθηκε ρεαλιστικό.

"Δεν αντικατοπτρίζει την δυναμική που παρουσίασε ο δήμαρχος προεκλογικά. Είναι πολύ χειρότερος από τον δικό μας. Στο μεγαλύτερο μέρος του έχει έργα συνεχιζόμενα. Είναι ένας προϋπολογισμός διαχείρισης. Δεν επιρρίπτουμε άμεσα ευθύνες τη νέα δημοτική αρχή. Θα μπορούσε όμως να κάνει καλύτερη διαχείριση" τόνισε ο επικεφαλής της μειοψηφίας Φώτης Δημητριάδης και σημείωσε ότι η παράταξή του θα ψηφίσει μόνο μισθοδοσίες, δράσεις κοινωνικής πολιτικής και ενταγμένα έργα. Απαντώντας ο κ Γκυρίνης σημείωσε ότι κανένας από τους τρεις προηγούμενους προϋπολογισμούς δεν ήταν καλύτερος. "Το ξέρετε καλά ότι ο προϋπολογισμός καταρτίστηκε κάτω από ασφυκτικά χρονικά περιθώρια. Ο προϋπολογισμός αυτός είναι ο καλύτερος της τελευταίας πενταετίας Μας μένει να σηκώσουμε στις πλάτες μας το βάρος των υποχρεώσεων που άφησε η προηγούμενη δημοτική αρχή".

Ο επικεφαλής της Συνεργασίας Πολιτών Γιώργος Σπυρίδης σημείωσε ότι "η διοίκηση έχει μεν τα χέρια της δεμένα αλλά δεν έχει τις ανατροπές που περιμέναμε. Βλέπουμε ότι θα έρθουν και τα ΣΔΙΤ. Θα πρέπει να δοθεί περισσότερο βάρος στην κοινωνική πολιτική. Δεν το βλέπουμε και θα ψηφίσουμε παρόν". Απαντώντας στον κ. Σπυρίδη ο δήμαρχος, σημείωσε ότι δεν θα πάψει ο δήμος να προσλαμβάνει προσωπικό. "Κυρίαρχο θέμα είναι να παρέχουμε καλές υπηρεσίες. Δεν έχουμε στόχο όμως να καταργήσουμε τους υπαλλήλους και να τα δώσουμε όλα στους ιδιώτες". Για την κοινωνική πολιτική, ο κ. Γκυρίνης ανέφερε ότι τα ποσά που δίνονται τριπλασιάστηκαν.

Ο Χρήστος Αλευράς στην τοποθέτησή του υπογράμμισε ότι ο προϋπολογισμός είναι εναρμονισμένος στην πολιτική λιτότητας, χωρίς όραμα και ανάπτυξη. "Δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του ούτε βελτιώνει την καθημερινότητα του πολίτη" σχολίασε ο κ. Αλευράς. Ο επικεφαλής της ΛΑΣ σημείωσε ακόμη ότι τα υψηλά τέλη δείχνουν την αντιλαϊκή πολιτική. "Δεν υποσχεθήκαμε ότι θα απογειώσουμε τον δήμο. Μου θυμίζει ο κ. Αλευράς την Παπαρήγα του 2010" απάντησε ο κ. Γκυρίνης.

"Προσπαθήσαμε κάτω από αντίξοες συνθήκες να συντάξουμε έναν ρεαλιστικό προϋπολογισμό. Απέχει μακράν των στόχων μας" τόνισε ο αντιδήμαρχος Νίκος Αλεξόπουλος και άσκησε κριτική στην προηγούμενη δημοτική αρχή για χρέη που άφησε. Ο κ. Αλεξόπουλος σημείωσε ότι ο δήμος θα κληθεί να πληρώσει μεγάλες δόσεις στην ρύθμιση δανείου που έγινε από την προηγούμενη δημοτική αρχή και πρόσθεσε ότι φέτος θα πληρωθούν και 300.000 ευρώ ΕΝΦΙΑ.