Μίχος: "Απαραίτητη η αλλαγή σελίδας στον δήμο Αλεξάνδρειας"

Ο δημοτικός σύμβουλος της Συνεργασίας Πολιτών Δήμου Αλεξάνδρειας, Στέργιος Μίχος, ασκεί κριτική στην δημοτική αρχή δηλώνοντας τα παρακάτω:

"Πλησιάζοντας προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 που θα σημάνουν και το τέλος της 4ετίας για την νυν διοίκηση του Δήμου Αλεξάνδρειας γίνεται φανερή ολοένα και περισσότερο η έλλειψη σχεδίου , οράματος και πρακτικών λύσεων στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών τόσο από την διοίκηση του κ. Γκυρίνη όσο και από τους μέχρι τώρα μνηστήρες του Δημαρχιακού θώκου που αναλώνονται σε επιστολές άνευ ουσίας .

Ο απολογισμός για την νυν διοίκηση είναι αρνητικός ενώ η υπό διάλυση σύνθεση της παράταξης και η εριστική στάση του Δημάρχου δημιουργούν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου ακόμα και στα απολύτως απαραίτητα , μια διοίκηση χωρίς συνοχή , προγραμματισμό και γνώσεις για το που θέλει να πάει τον Δήμο μας και πως θα το καταφέρει.

Οι όποιες φωτεινές εξαιρέσεις στην διοικούσα παράταξη και οι προεκλογικές φωτοβολίδες δεν μπορούν να ανατρέψουν την εικόνα , μια εικόνα αποσύνθεσης , εγκατάλειψης , αποτυχίας και τελικά μιζέριας που βιώνουν καθημερινά οι συνδημότες μας.

Και όμως ο Δήμος Αλεξάνδρειας έχει όλα τα εχέγγυα για να αναπτυχθεί , να βελτιώσει την θέση του , να καλυτερέψει το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων , να παράξει πολιτισμό.

Προγράμματα όπως ο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 1 & 2 δίνουν την ευκαιρία στους Δήμους να αλλάξουν την εικόνα τους και στήσουν έργα υποδομών , να προμηθευτούν μηχανήματα έργων , απορριμματοφόρα κ.α , προγράμματα των υπουργείων όπως αυτά της εργασίας για δημιουργία παιδικών και βρεφικών σταθμών και αθλητισμού για αθλητικές εγκαταστάσεις περιμένουν μάταια τις τεχνικές μελέτες από τον Δήμο μας , ευρωπαϊκά προγράμματα για την δημιουργία σύγχρονων ασφαλών πόλεων με σεβασμό στο περιβάλλον χάνονται στις μεταφράσεις και τα συρτάρια της διοίκησης.

Η έλλειψη προγραμματισμού σε ζητήματα όπως οι αντικουνουπικοί ψεκασμοί , η προμήθεια απορριμματοφόρων και ανταλλακτικών , η συντήρηση μηχανημάτων , η έκδοση κανονισμών δημιουργεί καθυστερήσεις στην αντιμετώπιση των προβλημάτων και αυξάνει τα οικονομικά βάρη για τους δημότες.

Οι πολίτες χρειάζονται μια ολοκληρωμένη πρόταση για την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου.

Ο ποταμός Αλιάκμονας που διασχίζει τον Δήμο είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αναξιοποίητου σημείου του Δήμου , μια διαδρομή απίστευτου φυσικού κάλους στέκει ανεκμετάλλευτη για χρόνια όταν θα μπορούσε να αποτελεί σημείο αναφοράς και πόλος έλξης για τους επισκέπτες.

Η διασύνδεση της Αλεξάνδρειας με ποδηλατόδρομο θα έδινε ένα διαφορετικό στίγμα για την πόλη και την ευκαιρία για ασφαλείς και απολαυστικές διαδρομές για τους δημότες.

Η στήριξη των τοπικών κοινοτήτων και η οργάνωση δράσεων εθελοντισμού θα άλλαζε την εικόνα στα χωριά του Δήμου , η διαφάνεια σε όλους τους τομείς και η λογοδοσία της διοίκησης στους πολίτες , η ειλικρινής συνεργασία με τους φορείς , η στήριξη των πρωτοπόρων δράσεων με βάση την χρησιμότητα τους για τον τόπο και όχι την εκλογική επιρροή και τόσα ακόμα θα μπορούσαν δυνητικά να μετατρέψουν τον Δήμο μας από φτωχό συγγενή του Νομού σε καινοτόμο και πρωτοπόρο Δήμο της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την αλλαγή σελίδας στον Δήμο Αλεξάνδρειας είναι η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων , η συμμετοχή των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων μυαλών , των φρέσκων ιδεών , των ανιδιοτελών προσωπικοτήτων , αυτά χρειάζεται ένας σύγχρονος Δήμος για να πάει μπροστά και όχι πολίτες αμέτοχους και πολιτικούς «αγάλματα» ".