Logo

Υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας ο Μιχάλης Χαλκίδης

Την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα για την θέση του δημάρχου Αλεξάνδρειας γνωστοποίησε σε συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρώην βουλευτής Μιχάλης Χαλκίδης. Ο κ. Χαλκίδης που στις περασμένες εκλογές υποστήριξε την υποψηφιότητα Γκυρίνη, άσκησε κριτική στην παράταξη του σημερινού δημάρχου. 

Ο κ. Χαλκίδης ήταν σαφής ως προς τις προθέσεις του, αφού όπως χαρακτηριστικά είπε τη συγκεκριμένη ανακοίνωση την κάνει για να αποσαφηνίσει την κατάσταση και για να τελειώνουν οι φήμες. Απηύθυνε δε κάλεσμα για μια πανστρατιά που θα έχει αυτοδιοικητικό χαρακτήρα και όχι κομματικό.

Είπε ότι δεν χρειάζεται χρίσματα ή στηρίξεις, δεν ξανακατεβαίνει βουλευτής αλλά ακόμη και αν τον καλέσει ο Περιφερειάρχης για υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη δεν θα δεχθεί. Για την σημερινή δημοτική αρχή είπε ότι η σημερινή διοίκηση δεν είναι αυτή που αρμόζει στον δήμο Αλεξάνδρειας και ότι περνάνε κονδύλια και δεν τα παίρνει χαμπάρι η Δημοτική Αρχή.

Για τον αδερφό του Ισαακ Χαλκίδη, που είναι στέλεχος της σημερινής διοίκησης, είπε ότι άλλη η συγγένεια άλλη η πολιτική τοποθέτηση. "Δικό του θέμα είναι τι θέση θα πάρει" σχολίασε.

Η δήλωση Χαλκίδη

«Στη μέχρι σήμερα πολιτική παρουσία μου στην Ημαθία, είτε ως αυτοδιοικητικός είτε ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του νομού, μιλούσα πάντα με τη γλώσσα της αλήθειας και δεν κρύφτηκα ποτέ κάτω από τα λόγια. Το ίδιο θέλω να κάνω και σήμερα, απευθυνόμενος μέσω των εκπροσώπων των τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στους πολίτες του δήμου Αλεξάνδρειας, έντιμα, καθαρά και χωρίς πολιτικάντικους χειρισμούς. Το θέμα για το οποίο σας κάλεσα είναι ο δήμος Αλεξάνδρειας, ο δήμος μας.

Ο δεύτερος σε πληθυσμό και σε έκταση Δήμος της Ημαθίας, και ένας από τους τελευταίους σε ανάπτυξη δήμους όλης της Ελλάδας. Δυστυχώς η δημοτική αρχή της Αλεξάνδρειας σήμερα χαρακτηρίζεται από τις λέξεις ασυνέπεια, ανικανότητα, κατάντια, εγκατάλειψη, και πολλούς ακόμη παρόμοιους χαρακτηρισμούς που αποδίδουν ακριβώς την κατάσταση που βιώνουμε σήμερα όλοι όσοι ζούμε εδώ, σε όλο το μήκος και πλάτος του δήμου στην πόλη και στα χωριά. Μία κατάσταση που δεν πάει άλλο, και αυτός είναι ο λόγος που ξεσηκώνει καθημερινά ολοένα και περισσότερες αντιδράσεις, που κινητοποιεί ευρείες αντιδράσεις εναντίον του δημάρχου, προσωπικά κυρίως, αλλά και εναντίον όλης της Δημοτικής Αρχής που συμπαρασύρεται από ένα δήμαρχο πολύ κατώτερο από αυτό που αξίζει η πόλη της Αλεξάνδρειας και ευρύτερος Δήμος. Όλες αυτές οι αντιδράσεις του κόσμου έχουν ένα κοινό τόπο.

Πρέπει να αλλάξουμε πρόσωπα και τρόπο διοίκησης και κυρίως πρέπει να προλάβουμε το μέλλον δρομολογώντας τις εξελίξεις που χρειάζονται και που είναι απαραίτητες. Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα της αντίδρασης κατά του δημάρχου, της εναντίον του αμφισβήτησης και κυρίως του ολοένα και μεγαλύτερου αιτήματος για αλλαγή στο δήμο έγινα αποδέκτης μιας συλλογικής προτάσης, να μπω μπροστά στη συστράτευση όλων για να αλλάξουμε την πορεία του δήμου μας. Είναι μία πρόταση που προέρχεται από ένα ευρύ φάσμα συμπολιτών δημιουργεί ένα μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα και ζητά επειγόντως να ξεκινήσουν οι εξελίξεις αυτής της αλλαγής.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, ανταποκρίνομαι στην πρόταση και στο κάλεσμα των συμπολιτών μου και σε συστρατεύομαι μαζί τους μπαίνοντας μπροστά για μία νέα αρχή στο δήμο Αλεξάνδρειας. Και στο πλαίσιο αυτό, κάνω κάλεσμα και με τη σειρά μου σε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του δήμου να πλαισιώσουν την προσπάθειά μας να συστρατευτούν μαζί μας και να δώσουμε μαζί τον αγώνα για αλλαγή αλλά και για απαλλαγή.

Συστρατευώμαστε, ξεπερνώντας κομματικές οι τοπικές διακρίσεις. Μας ενώνει η αγάπη για το δήμο μας και έχουμε τρόπο, εμπειρία, γνώσεις, γνωριμίες και ότι άλλο χρειάζεται για να δώσουμε λύση στα προβλήματά, για να ξεπεράσουμε δυσκολίες για να λειάνουμε αγκυλώσεις. Προσωπικά, είμαι από αυτούς που στήριξαν την υποψηφιότητά του Γκυρίνη. Πίστεψα και εγώ στο πρόσωπό του. Δυστυχώς διαψεύστηκα όπως και τόσοι άλλοι. Σε ότι με αφορά, η μοναδική φιλοδοξία μου είναι να αλλάξουμε το τοπίο, όπως έκανα και όταν εκλέχτηκε δήμαρχος.

Εκεί το απέδειξα με έργα και ότι είπα έγινε πράξη. Το ίδιο θα κάνουμε και για το δήμο Αλεξάνδρειας. Θα τον αλλάξουμε και θα τον φέρουμε στο δρόμο της ανάπτυξης και της δημιουργίας. Το ότι ξεκινάμε σχεδόν ενάμιση χρόνο πριν από τις δημοτικές εκλογές, δεν σημαίνει ότι θέλουμε να δρομολογήσουμε καταστάσεις διάλυσης στο δήμο, αν και δεν θέλουν και πολύ να εμφανιστούν, σε σχέση και με τη χαλαρότητα και την ατμόσφαιρα κατάρρευσης που κυριαρχεί στη δημοτική αρχή. Δεν ενθαρρύνουμε δημοτικούς συμβούλους σε παραιτήσεις, δεν λειτουργούμε πραξικοπηματικά.

Ο κόσμος είναι αυτός που ανέβασε τον Γκυρίνη στη θέση του δημάρχου, ο κόσμος είναι που θα τον κατεβάσει.

Δημιουργική Συμπαράταξη για το δήμο Αλεξάνδρειας είναι πλέον γεγονός, η νέα αρχή για τον δήμο Αλεξάνδρειας μόλις ξεκίνησε.»

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb