Logo

Μήνυμα του δημάρχου Αλεξάνδρειας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης γυρίνοι με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, έκανε την εξής δήλωση:

"Υπάρχουν στην πορεία των λαών προς τα εμπρός ,μεγάλες και σημαντικές ημερομηνίες που αποτελούν περίλαμπρους σταθμούς στην ιστορία τους αλλά και στην ιστορία της ανθρωπότητας .

Μια τέτοια ημερομηνία είναι και η 28η Οκτωβρίου 1940 όπου ο ελληνικός λαός με ένα περήφανο «ΟΧΙ» αλλά και με τους ηρωικούς αγώνες και τις θυσίες του για την πίστη στην Ελευθερία ,στη Δημοκρατία και στα μεγάλα ιδανικά έγραψε μια ακόμη ιστορική σελίδα στην ελληνική ιστορία που έγινε ορόσημο στην παγκόσμια κοινή γνώμη.

Ημέρα ξεχωριστή ,ημέρα λαμπρή ,αθάνατη , η ημέρα του ιστορικού «ΟΧΙ» απέναντι στο φασισμό.

Ο ελληνικός λαός το 1940 με το ηρωικό «ΟΧΙ» έδειξε σε όλη την ανθρωπότητα ότι αυτός ήταν και θα είναι κυρίαρχος στον τόπο του και θα υποστηρίζει την παγκόσμια ελευθερία .

Το ίδιο και εμείς σήμερα καλούμαστε να πούμε το δικό μας ΟΧΙ στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, να πούμε ΟΧΙ στην υποταγή των οικονομικών συμφερόντων ,να πούμε ΟΧΙ στην εκποίηση της ζωής μας και των παιδιών μας.

Όλοι μας ας κλείσουμε μέσα στην ψυχή μας το ένδοξο παρελθόν και ενωμένοι ας βαδίσουμε σε ένα καλύτερο μέλλον. Ας αποτελέσει για όλους μας το ιστορικό «ΟΧΙ» στοιχείο αναφοράς πως ποτέ δεν πρέπει να ανεχθούμε καμιά επιβουλή του τόπου μας από όπου και αν προέρχεται .

Όλοι μαζί μονιασμένοι και αγωνιστικά να συμβάλουμε ,κλείνοντας μέσα μας το ένδοξο παρελθόν, για να κάνουμε μια Ελλάδα περήφανη και ικανή ώστε να κατέχει πρωτεύοντα ρόλο στα πολυτιμότερα αγαθά που είναι η «Δημοκρατία», «Ειρήνη» και η «Ελευθερία» ".

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb