Την Αλεξάνδρεια επισκέφθηκε η Φώφη Γενηματά

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά στα πλαίσια της περιοδείας της στο Νομό Ημαθίας, επισκέφθηκε την Δευτέρα 22 Μαΐου την Αλεξάνδρεια kai συναντήθηκε με τοπικά στελέχη της ΔΗ.ΣΥ. Επίσης απυήθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό και απάντησε σε ερωτήσεις εκπροσώπων του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας, του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Δήμου Αλεξάνδρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δείτε τις δηλώσεις-θέσεις της πριν από την κεντρική ομιλία στη Βέροια στην κάμερα του alexandriamou.gr και στη δημοσιογράφο κ. Έφη Καραγιάννη:

-Στο Πολιτικό-Προγραμματικό Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης του Ιουνίου θα αποτυπωθεί το πολιτικό μας στίγμα και η νέα στρατηγική μας για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου. Θα διαμορφώσουμε ακόμη πρόταση πλαίσιο για τα επόμενα βήματα που αφορούν τη μετεξέλιξη της συμπαράταξης σε ενιαίο φορέα. Βήματα μετρημένα και σταθερά .

-Ζητάμε συνεννόηση και διαμόρφωση εθνικής γραμμής για να αφήσουμε πίσω μας τα αδιέξοδα. Μόνο μια βιώσιμη Κυβέρνηση ευρύτατης λαϊκής και κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας μπορεί αυτό να το επιτύχει. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ το αρνούνται και με τη δύναμη που έχουν σήμερα το επιβάλλουν. Για να σπάσουμε αυτό το τεχνητό δίπολο, που αποτελεί τροχοπέδη για την πορεία της χώρας επιδιώκουμε την καθοριστική ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

-Είμαστε μια παράταξη με μεγάλη ιστορία και προσφορά στον τόπο. Το αποτύπωμα αυτής της ιστορικής διαδρομής είναι θετικό. Το ΠΑΣΟΚ έχει έργο, είναι η παράταξη των μεγάλων αλλαγών. Με λίγα λόγια ξέρουμε και μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της νέας εποχής. Να απαντήσουμε με σύγχρονες θέσεις στις σημερινές προκλήσεις που είναι και το στοίχημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Στη Συμπαράταξη συναντιούνται τα πιο προοδευτικά ρεύματα της κοινωνίας και συμπορεύονται δημιουργικές δυνάμεις , νέοι άνθρωποι και στελέχη με γνώσεις και εμπειρία. Είμαστε ομάδα που ξέρει να δίνει μάχες και να τις κερδίζει.

-Εμείς πρώτοι από όλους πήραμε ξεκάθαρη θέση ότι πρέπει να πρέπει να φύγουν το ταχύτερο γιατί η παραμονή τους ζημιώνει τη χώρα, δεν υπάρχει. Τις εκλογές δεν μπορούμε να τις επιβάλλουμε. Αργά όμως ή γρήγορα θα γίνουν, πριν τη λήξη της θητείας αυτής της Κυβέρνησης κάτω από το βάρος της αποτυχίας και τη λαϊκή πίεση. Επιμένουμε ότι αυτοί δεν μπορούν, η Ελλάδα μπορεί. Με άλλη Κυβέρνηση, άλλη πολιτική.

-Υπάρχει αγανάκτηση και θυμός και είναι λογικό. Νοιώθουν οι πολίτες προδομένοι. Η κυβέρνηση βυθίζει την οικονομία, φτωχοποιεί τη μεσαία τάξη και κάνει τους φτωχούς φτωχότερους.
Έχουμε καθαρές θέσεις, όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να θολώσουν τα νερά, οι πολίτες καταλαβαίνουν. Θέλουμε μία μεγάλη παράταξη. Θέλουμε μία αυτόνομη παράταξη και όχι ένα βολικό παρακολούθημα και θέλουμε παράταξη με συγκεκριμένο ιδεολογικό και πολιτικό πρόσημο και όχι ένα άχρωμο φιλελεύθερο μόρφωμα. Οι Έλληνες προδόθηκαν από το λαϊκισμό και τα ψέματα των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Ξέρουν επίσης ότι δεν δίνουν λύσεις οι συντηρητικές πολιτικές της δεξιάς. Προσβλέπουν σε μια προοδευτική εναλλακτική πρόταση. Αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα για μας. Γι αυτό δίνουμε το βάρος στο σχέδιο Ελλάδα. Μέσα από το σχέδιο αυτό θέλουμε
και επιδιώκουμε να συναντηθούμε με τα εκατομμύρια των ΑΓΝΟΗΜΕΝΩΝ Ελλήνων.

Με τους ανθρώπους της μεσαίας τάξης που πνίγονται στα χρέη και τους φόρους,
Με τους φτωχούς και τους άνεργους που πλήττονται από την κρίση,
Με τους μικρομεσαίους και τους δημιουργικούς ανθρώπους που δίνουν σκληρό αγώνα επιβίωσης,
Με τους εκατοντάδες χιλιάδες νέους που διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον στην χώρα τους και τους αδύναμους που πλήττονται από ασθένειες και αναπηρίες.

Υπάρχει άλλος δρόμος με Ανάπτυξη, με παραγωγή νέου πλούτου, Απασχόληση και Κοινωνική Αλληλεγγύη. Και αυτόν προτείνουμε. Υπάρχει άλλος δρόμος με συνεννόηση και όχι διχασμό και αυτόν προκρίνουμε. Χρειαζόμαστε μια νέα Εθνική αυτοπεποίθηση και αυτή όλοι μαζί θα χτίσουμε.

-Σε ό,τι αφορά την εργασία τις Κυριακές, η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι «υπήρχε από το 2013 ένα ρυθμισμένο πλαίσιο για επιπλέον 8 Κυριακές τον χρόνο, το οποίο με ευθύνη της Κυβέρνησης οδηγείται σε πλήρη απελευθέρωση και ασυδοσία. Απειλούνται με κατάρρευση οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και με περαιτέρω επιβάρυνση οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα». Έδωσε έμφαση στις εργαζόμενες μητέρες που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν παράλληλα στις οικογενειακές και εργασιακές τους υποχρεώσεις.

Η Παράταξη θα δώσει τη μάχη με τους εργαζόμενους για αξιοπρεπή εργασιακά δικαιώματα

-Για τις εργασιακές σχέσεις και ιδίως τις ρυθμίσεις για τη διεύρυνση της εργασίας τις Κυριακές – θέματα που περιλαμβάνονται στο Πολυνομοσχέδιο της Κυβέρνησης – η κ. Γεννηματά εξέφρασε την έντονη αντίθεσή της.

-Δεν μπορεί όμως να είμαστε μονίμως εμείς η υπεύθυνη δύναμη, αυτοί που βάζουν το εθνικό συμφέρον πάνω από το παραταξιακό.

-Η παράταξή μας πλήρωσε μεγάλο κόστος γιατί έβαλε πάνω από όλα τα συμφέρον της χώρας και θα συνεχίσουμε να το βάζουμε. Κοιτάμε πάνω από το κομματικό συμφέρον

- «Σχέδιο Ελλάδα», μια συμφωνία για την ανασυγκρότηση της χώρας, εναλλακτικός δρόμος για την έξοδο από την κρίση που θα συζητηθεί σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα ξεχωριστά.

- Δεν χρειάζεται ο τόπος έναν άχρωμο μεσαίο χώρο, παρακολούθημα και συμπλήρωμα είτε του ενός, είτε του άλλου. Χρειαζόμαστε ένα κόμμα που ως ρεύμα πλειοψηφίας θα επηρεάσει καθοριστικά τις πολιτικές εξελίξεις. Σ' αυτή την πορεία θέλουμε να συναντηθούμε με όλους αυτούς που επιθυμούν να είναι συναγωνιστές στις προσπάθειές μας.

-Η Δημοκρατική Συμπαράταξη ως τρίτη δύναμη είναι ο φορέας που θα εγγυηθεί μία πολιτική συνεννόησης για έξοδο από την κρίση.

Πηγή: http://www.alexandriamou.gr