Μήνυμα του Δημάρχου Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης έκανε την εξής δήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου: "Η γιορτή του Πολυτεχνείου είναι μια τελετή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ,για την ελεύθερη έκφραση ,τον ελεύθερο τρόπο ζωής και διακυβέρνησης κάθε λαού. Είναι ένας ύμνος για τη Δημοκρατία.

Τα ιδανικά, που ενέπνευσαν τους φοιτητές και τις φοιτήτριες στον αγώνα κατά του ολοκληρωτισμού, η ελευθερία και η Δημοκρατία αποτελούν αναμφισβήτητα διαχρονικές αξίες ,οι οποίες γεννήθηκαν σε αυτόν τον τόπο και είναι στενά δεμένες με τον ελληνικό λαό .

Η εξέγερση του Νοέμβρη του 1973 θα μείνει φωτεινό ορόσημο στους αγώνες του λαού μας και της νεολαίας μας για λευτεριά, εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική πρόοδο.

Οι αγώνες της νεολαίας του Νοέμβρη δεν πρέπει να μας συγκινούν ως ένα μνημειακό σύμβολο, αλλά θα πρέπει να αποτελούν έναυσμα αγώνων για τη διατήρηση της Δημοκρατίας και της ελευθερίας στον τόπο μας.

Ας γίνει πίστη μας το σύνθημα του Πολυτεχνείου: «ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ, ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ». Ας μην ξεχνάμε ποτέ ότι η Δημοκρατία και η πρόοδος δεν κερδίζονται με ωραία λόγια ,αλλά με πράξεις σαν των νέων του Πολυτεχνείου και καθημερινή αξιοπρεπή στάση ζωής".