Logo

Συνεργασία Πολιτών Αλεξάνδρειας: "Ο Ελληνικός λαός δείχνει τον δρόμο της ανθρωπιάς"

Από την παράταξη Συνεργασία Πολιτών του Δημοτικού Συμβουλία Αλεξάνδρειας ανακοινώθηκαν τα εξής: "Η άφιξη των πρώτων προσφύγων στο κέντρο φιλοξενίας πρώην στρατόπεδο 722 ΤΜΧ πραγματοποιήθηκε απρόσκοπτα παρά τις περί του αντίθετου φωνές που ακούστηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Από την πρώτη στιγμή στις τοποθετήσεις στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου η Συνεργασία Πολιτών Δήμου Αλεξάνδρειας ανέδειξε την πραγματική διάσταση του προσφυγικού αντιπαραβάλλοντας τα πραγματικά στοιχεία απέναντι στην επιχείρηση μερίδας του Δημοτικού Συμβουλίου να δημιουργήσει κλίμα ανασφάλειας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που εισέρχονται στην χώρα μας χρήζουν προστασίας με βάση το διεθνές δίκαιο για τους πρόσφυγες ενώ περισσότερο από το 40% είναι ανήλικοι.

Σήμερα στο κέντρο φιλοξενίας στην Αλεξάνδρεια φιλοξενούνται 307 πρόσφυγες οι περισσότεροι Συριακής καταγωγής , ανάμεσα τους 107 ανήλικοι και 18 βρέφη.

Μετά από πρόταση της Δημοτικής μας παράταξης συγκροτήθηκε διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου για τους πρόσφυγες που πλαισιώθηκε από το σύνολο των φορέων , συλλόγων και συλλογικοτήτων του Δήμου μας δημιουργώντας ένα μεγάλο κύμα αλληλεγγύης και επιλύοντας στην πράξη προβλήματα και ανάγκες που αντιμετωπίζουν τις πρώτες αυτές ημέρες της φιλοξενίας οι πρόσφυγες.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους αλληλέγγυους συμπολίτες μας που υποδέχθηκαν τους πρόσφυγες από την πρώτη στιγμή της άφιξής τους όπου δυστυχώς έλαμψε δια της απουσίας της η δημοτική αρχή.

Αξίζουν τέλος συγχαρητήρια στα στελέχη, το στρατιωτικό προσωπικό αλλά και τους υπαλλήλους του Δήμου που μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφεραν να μετατρέψουν το ανενεργό στρατόπεδο σε ένα ασφαλές κέντρο φιλοξενίας και να διασφαλίσουν πως οι πρόσφυγες θα τύχουν αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Είδαμε στην πράξη πως ακόμα και μέσα στην κρίση ο Ελληνικός λαός μέσα από συλλογικότητες και δομές αλληλεγγύης δείχνει τον δρόμο της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης απέναντι σε κλειστά σύνορα και πολιτικές λιτότητας που επιβάλλουν ξένα κέντρα εξουσίας.

Καλούμε την Δημοτική αρχή να ενεργοποιήσει και να ενισχύσει τις δομές πρόνοιας και να δημιουργήσει και άλλες όπως Κοινωνικό Ιατρείο , καθώς και την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην οικονομική ενίσχυση των δήμων , σε προσλήψεις προσωπικού και στη δημιουργία Κέντρου Κοινότητας (ΚΕΠ των «φτωχών») για την ανακούφιση των δημοτών".

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb