Ορκίστηκε ο νέος Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κι οι νέοι σύμβουλοι

dimalex gir

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το μεσημέρι η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη, των νεών δημοτικών συμβούλων και τοπικών συμβούλων.

Δύναμη και υγεία ευχήθηκε ο Μητρολίτης μετά την τελετή και πρόσθεσε ότι " οι ημέρες είναι πονηρές και τις συνέπειες τις πληρώνει ο λαός".

Από την πλευρά του ο νέος Δήμαρχος Παναγίωτης Γκυρίνης δήλωσε την πρόθεσή του να αλλάξει τον τόπο και δεν έκρυψε τα συναισθήματα συγκίνησης. "Ο όρκος που δώσαμε είναι όρκος διαβεβαίωσης κι ευθύνης. Οι εκλογές ανέδειξαν τον δήμαρχο όλης της κοινωνίας. Θα παραμερίσουμε οτι μας χωρίζει και θα βρούμε αυτά που μας ενώνουν. Δεν υπάρχουν αντίπαλοι στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά συναγωνιστές. Προετοιμαστήκαμε όλο αυτό το διάστημα και μέσα από τον διάλογο θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα. Θα είμαστε κοντά στον πολίτη. Δεσμευόμαστε για ισόρροπη ανάπτυξη. Με την κρίση η καθημερινότητά μας ειναι δυσκολότερη αλλά δεν θα αποτελέσει άλλοθι. Θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας πιστοί στις αρχές μας. Δεν ζητάμε πίστωση χρόνου, αλλά θέλουμε την καθημερινή κριτική των πολιτών. Θα δώσουμε λύσεις σε προβλήματα άμεσα, χωρίς καθυστερήσεις. Θα προχωρήσουμε στις ανατροπές εκεί που απαιτούνται. Δεν θα κάνουμε συμβιβασμούς" τόνισε ο νέος δήμαρχος. Ο κ. Γκυρίνης υποσχέθηκε διαφάνεια και ζήτησε την βοήθεια της Μητρόπολης στο θέμα των αναξιοπαθούντων.

Ο απερχόμενος Δήμαρχος Φώτης Δημητριάδης σημείωσε οτι η τετραετία που πέρασε ήταν η δυσκολότερη αλλά η διοίκησή του έχτισε έναν εύρωστο Καλλικρατικό δήμο Αλεξάνδρειας. Ο κ. Δημητριάδης είπε ότι αφήνει ταμείο 2 εκατομμυρίων ευρώ, τέσσερα εκατομμύρια για συγκεκριμένα έργα και ενταγμένα έργα 15 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο κ. Σπυρίδης είπε οτι η σημερινή δημοτική αρχή αφήνει δάνεια 12 εκατομμυρίων ευρώ και ευχήθηκε καλή θητεία στη νέα δημοτική αρχή.

Τις ευχές του έδωσε και ο Χρήστος Αλευράς τονίζοντας οτι ο μεγάλος στόχος ειναι η επίλυση των προβλημάτων και άσκησε κριτική στις διοικήσεις που επιβάλουν φόρους.

Στην τελετή παραβρέθηκαν οι βουλευτές Απόστολος Βεσυρόπουλος, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Γεωργία Μπατσαρά, ο νέος αντιπεριρειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης, ο νέος δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης, ο αντιδήμαρχος Βέροιας Θεόφιλος Κορωνάς, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκη Καρατζιούλα, Θεόφιλος Τεληγιαννίδης, ο πρώην βουλευτής Μιχάλης Χαλκίδης και ο πρώην Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Μπάμπης Γκιόνογλου.