Αλεξάνδρεια: Ψήφισμα του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας για την Αξιολόγηση των Υπαλλήλων στο Δημόσιο

dimarxeio alexandrias

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Αλεξάνδρειας, στην τακτική συνεδρίασή του που έλαβε χώρα τη Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014 στις 13:30, προέβη κατά πλειοψηφία στην έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος, με θέμα τη μη εφαρμογή του μέτρου της συγκριτικής αξιολόγησης των υπαλλήλων του Δημοσίου και Ν.Π.Δ.Δ. του Ν. 4250/2014:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ν,Π.Δ.Δ. ¨Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Αλεξάνδρειας¨ εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στη νέα μέθοδο ¨αξιολόγησης¨ που προάγει ο Ν.4250/2014, ένα ακόμη μνημονιακό και αντεργατικό μέτρο που αποσκοπεί στη μείωση του προσωπικού και στη εκχώρηση δομών και υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα και των Ο.Τ.Α στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η κυβέρνηση προσπαθεί, με εργαλείο τη συγκριτική αξιολόγηση, να δημιουργήσει μια νέα δεξαμενή διαθέσιμων καθορίζοντας εκ των προτέρων τα ποσοστά και τις κλίμακες βαθμολόγησης. Η εισαγωγή της αυθαίρετης ποσόστωσης και περαιτέρω επιμερισμού ανά οργανική μονάδα, στρεβλώνει κάθε έννοια αντικειμενικής και ¨δίκαιης¨ χρήσης της αξιολόγησης που σκοπό θα πρέπει να έχει την αξιοποίηση των εργαζομένων και βελτίωση της απόδοσής τους, με γνώμονα την καλύτερη παροχή υπηρεσιών στους πολίτες.

Ζητάμε την άμεση τροποποίηση-βελτίωση του Νόμου 4250/2014 αναφορικά με τη νέα μέθοδο συγκριτικής ¨αξιολόγησης¨ των υπαλλήλων, ώστε να μη διακυβεύεται καμία θέση εργαζόμενου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και προκειμένου να αποτραπεί η εκχώρηση δομών και υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. σε ιδιώτες»