tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Το πρόβλημα ύδρευσης του Μακροχωρίου, κυριάρχησε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας

Το πρόβλημα ύδρευσης του Μακροχωρίου κυριάρχησε στην προ ημερησίας συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Στέργιος Διαμάντης δέχθηκε σειρά ερωτημάτων και έδωσε απαντήσεις στο τι έφταιξε και έφτασε η επιχείρηση στην λήψη μέτρων .

Αιχμή για την αποτελεσματικότητα της ΔΕΥΑΒ άφησε ο Αντώνης Μαρκούλης, τόσο για το θέμα του Μακροχωρίου όσο και γι αυτό του Σελίου (πλημμύρισμα δρόμων μετά από νεροποντή). 

Ο Κώστας Βασιλειάδης μίλησε για το πρόβλημα στην ύδρευση του Μακροχωρίου σημειώνοντας ότι μετά από κουβέντα με τον πρόεδρο Στέργιο Διαμάντη έλαβε την διαβεβαίωση ότι γίνεται προσπάθεια να ξεπεραστεί, ενώ σημείωσε ότι πρέπει να γίνουν ενέργειες για την είσπραξη τελών ύδρευσης που συσσωρεύτηκαν το τελευταία χρόνια.

Να μπουν υδρόμετρα σε όλα τα χωριά του δήμου πρότεινε ο Γιώργος Μιχαηλίδης, με αφορμή την σπατάλη που γίνεται στο Μακροχώρι. Ο Γιώργος Μιχαηλίδης ζήτησε και ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση του δήμου.

Ερωτήσεις για τις διακοπές στην ύδρευση του Μακροχωρίου, λόγω σπατάλης που γίνεται στην χρήση του από την τοπική κοινωνία κατέθεσε ο Χρήστος Κελεσίδης σημειώνοντας ότι θα μπορούσε να ακολουθηθεί άλλος τρόπος αντιμετώπισης και πρότεινε χαμηλότερη χρέωση στους κατοίκους.

Τιμολόγηση του πόσιμου νερού, πρότεινε ως μέτρο για την αντιμετώπιση της σπατάλης πρότεινε ο Κυριάκος Θεοδωρίδης.

Για το νερό του Μακροχωρίου, ο κ. Θεοδωρίδης σημείωσε ότι τα τελευταία 35 χρόνια υπάρχουν προβλήματα. «Δεν υπάρχουν ρολόγια και αυτό κάνει πολλούς θρασείς» σχολίασε ο κ. Θεοδωρίδης σημειώνοντας ότι κάποιοι ποτίζουν χωράφια και κάποιοι αφήνουν το νερό να τρέχει όλη την ημέρα.

Απαντώντας για την διακοπή ύδρευσης στο Μακροχώρι, ο Στέργιος Διαμάντης σημείωσε ότι έγινε για δυο μέρες από τις 2 έως τις 5. «Ο τηλεέλεγχος μας έδειχνε ότι το βράδυ έμπαιναν στον υδατόπυργο 90 κυβικά νερού και έβγαιναν 110. Όσα ξοδεύει μεγάλο κομμάτι της Βέροιας» είπε ο κ. Διαμάντης και πρόσθεσε ότι ενισχύθηκε το δίκτυο του Μακροχωρίου και μέχρι τώρα δεν υπάρχει πρόβλημα. Άμεσος στόχος της ΔΕΥΑΒ είναι η δημιουργία γραμμής 10χλμ για να μεταφερθεί νερό από τον Τριπόταμο.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ είπε ακόμη ότι επειδή το δίκτυο είναι παλιό, υπάρχουν συχνές βλάβες και πρόσθεσε ότι μέχρι το φθινόπωρο θα παραδοθεί και το νέο δίκτυο.

Ο κ. Διαμάντης συμφώνησε με την άποψη Μιχαηλίδη, για υδρόμετρα παντού στον δήμο Βέροιας.

Για το Σέλι, ο κ. Διαμάντης είπε αναμένεται η τελευταία απόφαση για την έκπτωση του εργολάβου που κατασκεύαζε την αποχέτευση και πρόσθεσε ότι με τα χρήματα της εγγυητικής η ΔΕΥΑ θα ολοκληρώσει την αποχέτευση.

Τα υπόλοιπα θέματα

Η συζήτηση άνοιξε με τις τοποθετήσεις του δημάρχου Κώστα Βοργιαζίδης.

«Ο ιός είναι εδώ. Είναι θέμα ευθύνης όλων μας. Η χαλάρωση δεν βοηθά πουθενά. Κινδυνεύουμε να γυρίσουμε στα παλιά. Θα πρέπει να δούμε κι εμείς την αναθεώρηση του προγράμματος της ΚΕΠΑ» σχολίασε ο δήμαρχος.

«Τα 2,5 δισεκατομμύρια του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» είναι μια ανάσα για την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά είναι λίγα αναφορικά με τις ανάγκες που υπάρχουν» είπε ο κ. Βοργιαζίδης.

Επίσης, ο δήμαρχος έκανε γνωστό ότι την Τετάρτη 22 Ιουλίου, το βράδυ θα γίνουν τα εγκαίνια της Γέφυρας Κούσιου.

Ενημέρωση του σώματος για τις δράσεις του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας έκανε η πρόεδρος Γεωργία Μπατσαρά.

Για τις ανελαστικές δαπάνες της ΚΕΠΑ ρώτησε ο Παύλος Παυλίδης, με αφορμή δήλωση του κ. Κορωνά αλλά και για το μητρώο τοπικών καλλιτεχνών. Ο κ. Παυλίδης πρότεινε συνεργασία της ΚΕΠΑ με τοπικά σχήματα και συλλόγους ενώ άφησε αιχμή για την παρέμβαση Καγκελίδη λέγοντας ότι μίλησε για Ρονάλτνο και για Μέσι αλλά και ο ίδιος εκτός από τα μεγάλα ονόματα έχει και τοπικούς καλλιτέχνες στις εκδηλώσεις στην Πατρίδα. Απαντώντας ο κ. Κορωνάς σημείωσε ότι οι ανελαστικές δαπάνες της ΚΕΠΑ είναι στο ύψος που ανέφερε σε πρόσφατη δήλωσή του και πρόσθεσε ότι η ΚΕΠΑ αξιοποιεί τοπικούς καλλιτέχνες ενώ πρόσφατα ξεπέρασε και κάποια εμπόδια που υπήρχαν σχετικά με την πληρωμές κάποιων από αυτών.

Ο Αντώνης Μαρκούλης καταδίκασε την παρέμβαση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Νάουσας στο θέμα των θρησκευτικών.  Η παρέμβαση αποδοκιμάστηκε και από τον Γιάννη Τσαναξίδη. «Δεν έχουν ευθύνη οι εκπαιδευτικοί, είναι ζήτημα του Υπουργείου» σχολίασε η κ. Τζίμα για το θέμα, καταδικάζοντας παράλληλα την περιπέτεια των εκπαιδευτικών.

Επίσης ο κ. Μαρκούλης καταδίκασε την προσπάθεια συρρίκνωσης δικαιωμάτων των πολιτών, με αφορμή το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

Ο κ. Μαρκούλης πρότεινε ακόμη το δημοτικό συμβούλιο να μπει μπροστά και να διεκδικήσει καλύτερες τιμές για το ροδάκινο. Απαντήσεις για τις πρωτοβουλίες του δήμου έδωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ηλίας Τσιφλίδης. Ο κ. Τσιφλίδης αναφέρθηκε στις συσκέψεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα. «Τιμές δεν μπορούμε να διαμορφώσουμε αλλά μπορούμε να συμβάλουμε στο θέμα της αναδιάρθρωσης της καλλιέργειας» τόνισε ο κ. Τσιφλίδης. «Μετά το τέλος της συγκομιδής, θα μαζέψουμε όλους τους συλλόγους και θα καταθέσουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση στο Υπουργείο» είπε ο κ. Βοργιαζίδης.

Ερώτηση για το ποια είναι η θέση του δήμου στο θέμα της πραγματοποίησης εκδηλώσεων το καλοκαίρι σε σχέση πάντα με τον κορονοϊό έκανε ο Γιώργος Μελιόπουλος. Επίσης καταδίκασε την κυβερνητική απόφαση στο θέμα των διαδηλώσεων.

Φωταγώγηση τμήματος της οδού Κεντρικής πρότεινε ο Δημήτρης Πυρινός, με αφορμή την παράδοση του Γέφυρας Κούσιου στο κοινό της πόλης. «Είναι ένα θέμα που θα το δούμε» απάντησε ο Αλέκος Τσαχουρίδης.

Ο Κυριάκος Θεοδωρίδης μετέφερε παράπονο μέλους της διοίκησης της γυναικείας ομάδας Αγίας Βαρβάρας. Στην επιστολή που διαβάστηκε σημειώνεται ότι ο δήμος δεν σχολίασε θετικά την άνοδο της ομάδας στην πρώτη κατηγορία.

Παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία της Φυτείας ζήτησε ο Νίκος Αγγέλου ενώ ρώτησε τι γίνεται και με την παιδική χαρά του χωριού. Επίσης μίλησε για συχνές βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης της Φυτειάς. «Δέκα ημέρες ήταν πάνω στην Φυτεία το μηχάνημα και δούλεψε καλά» σχολίασε ο κ. Τσιφλίδης.

Για τμήμα αγροτικού δρόμου Μακροχωρίου – Μέσης μίλησε ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ζητώντας να διορθωθεί διότι είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση.  «Το έχουμε δει και στις επόμενες ασφαλτοστρώσεις θα γίνει» απάντησε ο αντιδήμαρχος Αλέκος Τσαχουρίδης.

Επίσης σημείωσε ότι θα πρέπει να γίνουν ασφαλτοστρώσεις τώρα με την καλοκαιρία.

Αυτές τις ημέρες πιστοποιούνται οι παιδικές χαρές των προγραμμάτων Φιλόδημος και Πράσινο Ταμείο γνωστοποίησε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος.

Για εκδηλώσεις της ΚΕΠΑ, ο κ. Κορωνάς είπε ότι η επιχείρηση παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικά με την απαγόρευση των πανηγυριών και εκδηλώσεων που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση και είναι έτοιμη να τηρήσει όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο με ψήφισμά του καταδίκασε την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69