tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Για ποιο λόγο διαφώνησε με την δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας η Λαϊκή Συσπείρωση

Από την Λαϊκή Συσπείρωση Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής: "Με την 5/13-3-2020 πρόσκληση κληθήκαμε να προσέλθουμε στις 18 Μαρτίου 2020 και ώρα 18:00΄στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας για τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην ίδια πρόσκληση αναγράφεται ότι η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών σύμφωνα με το άρθρο 10 της από 11/3/2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Την Κυριακή, 15 Μαρτίου μας ζητήθηκε να εκφράσουμε την θέση μας για την δια περιφοράς(τηλεφωνικά) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και για αυτό το λόγο ζητήσαμε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Δήμαρχο για την Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020.

Ως δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης με κριτήριο την αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών για τη λειτουργία του Δήμου Βέροιας αλλά και το πώς θα προστατευτεί η υγεία και η ζωή του λαού του Δήμου μας σε συνθήκες απειλής της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλουμε μέσα από τις δυνατότητες που δίνει ο κανονισμός λειτουργίας του οργάνου (αποφάσεις διά περιφοράς, τηλεδιάσκεψη κ.λπ.).

Όμως η ημερήσια διάταξη της προαναφερόμενης συνεδρίασης έχει συνταχτεί και αναφέρεται σε μια κανονική και δια ζώσης συνεδρίαση έστω και κεκλεισμένων των θυρών. Ακόμα η συγκεκριμένη ημερήσια διάταξη δεν περιλαμβάνει ως θέμα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο ούτε ένα μέτρο για την προστασία της υγείας από τον κορωνοϊό των δημοτών.

Επομένως ως Λαϊκή Συσπείρωση ζητούμε να ακυρωθεί αυτή η ημερήσια διάταξη και στην όποια δια περιφοράς συνεδρίαση-αν και εφόσον δεν υπάρχει η δυνατότητα για συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη- να συζητηθούν όπως προαναφέραμε μόνο θέματα με κριτήριο την αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών για τη λειτουργία του Δήμου Βέροιας αλλά και το πώς θα προστατευτεί η υγεία και η ζωή του λαού του Δήμου.

Σε κάθε περίπτωση εκείνο που προέχει σήμερα και το επόμενο χρονικό διάστημα είναι η προάσπιση της υγείας του λαού του Δήμου Βέροιας και σε αυτό πρέπει να επικεντρώσει τις προσπάθειές της η Διοίκηση του Δήμου.

Στην συνάντηση που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας την παραπάνω θέση καταθέσαμε στον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Κατά την διάρκεια αυτής της συνάντησης διαπιστώσαμε ότι πράγματι η πρόσκληση για κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση είχε ακυρωθεί όμως η Διοίκηση του Δήμου εξέδωσε νέα, που όχι μόνο περιλαμβάνει τα ίδια θέματα αλλά και δύο επιπλέον και ότι η νέα συνεδρίαση θα γίνει δια περιφοράς.

Και για άλλη μια φορά η ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχει ούτε ένα θέμα για συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις είμαστε υποχρεωμένοι να δηλώσουμε τα εξής:

Να μην επιχειρήσει η Διοίκηση του Δήμου να εκμεταλλευτεί την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και τις τηλεφωνικές συνεδριάσεις για την προώθηση της αντιλαϊκής της πολιτικής στον Δήμο Βέροιας και ότι είναι απαράδεκτο να μην υπάρχουν στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης εισηγήσεις για την λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Ως δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης ζητάμε από την Διοίκηση του Δήμου πέρα από τα όποια μέτρα πάρθηκαν:

Να εξασφαλισθούν άμεσα συνθήκες επαρκούς υγιεινής σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, των Νομικών Προσώπων και των Δημοτικών Επιχειρήσεων και σε όλα τα σχολικά κτίρια και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Την άμεση λήψη μέτρων προστασίας και υγιεινής για όλους τους εργαζόμενους. Ειδικά για τις σχολικές καθαρίστριες που δουλεύουν με το άθλιο καθεστώς της σύμβασης έργου και δεν δικαιούνται κανενός είδους άδεια να παρθούν όλα τα μέτρα που παίρνονται και για τους άλλους εργαζόμενους. Να τους χορηγηθούν άμεσα Μέσα Ατομικής Προστασίας.

Τον επαρκή και χωρίς διακοπές εφοδιασμό όλων των υπηρεσιών και χώρων του Δήμου, των Νομικών Προσώπων και των δημοτικών επιχειρήσεων με τα κατάλληλα υλικά.

Να υπάρξουν ιδιαίτερα μέτρα για τους εργαζόμενους στην Υπηρεσία Καθαριότητας και να τους δοθούν όλα τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας και υγιεινής και σε αυτούς που έρχονται σε επαφή με πολλά ή ηλικιωμένα άτομα (π.χ. "Βοήθεια στο Σπίτι") όπως και για τους εργαζόμενους του Δήμου που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Να εξασφαλιστεί ότι ούτε ένας εργαζόμενος στο Δήμο με οποιαδήποτε σχέση εργασίας δεν θα χάσει ούτε ένα ευρώ από τον μισθό του.

Την αναστολή πληρωμής προς τον Δήμο χωρίς συνέπειες των οποίων υποχρεώσεων των δημοτών για όσο καιρό διαρκεί αυτή η κατάσταση με τον κορωνοϊό.

Επίσης να απαιτήσει η Διοίκηση του Δήμου από την Κυβέρνηση:

Την άμεση πρόσληψη μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού για την πλήρη στελέχωση του Νοσοκομείου Βέροιας(με έμφαση στην ενίσχυση της λειτουργίας της ΜΕΘ), του Κέντρου Υγείας Βέροιας, των αγροτικών ιατρείων στην περιοχή του Δήμου, του ΕΚΑΒ.

Την επιπλέον επιχορήγηση του δήμου από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών.

Τον πλήρη εφοδιασμό όλων των Δημόσιων Υπηρεσιών με τα προβλεπόμενα είδη απολύμανσης και προφύλαξης παρεχόμενα δωρεάν από το κράτος στον πληθυσμό, για να σταματήσει η απαράδεκτη αισχροκέρδεια.

Την εξασφάλιση της προμήθειας όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας σε φάρμακα, υγειονομικό υλικό, είδη υγιεινής και τα ενδεικνυόμενα υλικά προφύλαξης (μάσκες, σαπούνια, απολυμαντικά κ.λπ.) για την προστασία των ασθενών και των εργαζομένων.

Την λήψη μέτρων για την έκτακτη ενίσχυση αυτοαπασχολούμενων, εργαζόμενων, συνταξιούχων".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69