Logo

Μαρκούλης: Αντί να καταγγελθεί η σύμβαση της διαχείρισης της λυματολάσπης, ανανεώθηκε (βίντεο)

Συνέντευξη τύπου για το θέμα της ανανέωσης σύμβασης με τον εργολάβο που διαχειρίζεται την λυματολάσπη του βιολογικού σταθμού της ΔΕΥΑ Βέροιας έδωσε ο επικεφαλής της παράταξης "Πρωτεραιότητα στον Δημότη" Αντώνης Μαρκούλης και οι συνεργάτες του. Στην συνέντευξη παραβρέθηκε και ο Γιώργος Γουλτίδης, ο οποίος ασχολήθηκε με το θέμα στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Αυτό που τόνισε ο κ. Μαρκούλης ήταν ότι σύμφωνα με τις εισηγήσεις των υπηρησεσιακών παραγώντων της ΔΕΥΑΒ η σύμβαση με τον εργολάβο έπρεπε να καταγγελθεί και αντί γι αυτό, ανανεώθηκε και δόθηκαν επιπλέον εξουσίες στον εργολάβο (στο παρακάτω βίντεο το κομμάτι που είπε για την ΔΕΥΑΒ. Ολόκληρη η συνέντευξη τύπου στο τέλος του ρεπορτάζ)

Ο κ. Μαρκούλης επιγραμματικά είπε:

Το θέμα με την διαχείρισης της λυματολάσπης υπάρχει εδώ κι ένα χρόνο.

Ο διευθυντής της ΔΕΥΑΒ τον Ιούνιο του 2018 έβαζε ζητήματα της λειτουργίας διαχείρισης της λυματολάσπης, ότι υπήρχαν βλάβες που δεν αποκαταστάθηκαν και ότι δεν τηρούνταν υποχρεώσεις του εργολάβου. Επίσης το υλικό που έφευγε από τον βιολογικό ήταν επιβαρυμένο με φορτίο που ρύπαινε. Κάτι άλλο που έθετε η επιστολή ήταν η αυξημένη κατανάλωση ρεύματος. Το συμπέρασμα ήταν ότι δεν εκπληρώνονταν οι υποχρεώσεις του εργολάβου.

Ο υπεύθυνος του βιολογικού (Μπίσμπας) έστειλε έγγραφο που ζητούσε την καταγγελία της σύμβασης

Ενώ υπήρχαν εισηγήσεις για διακοπή συνεργασίας με τον εργολάβο που διαχειρίζεται την λυματολάσπη, ανανεώθηκε η σύμβαση μαζί του και παραχωρήθηκε ο πλήρης έλεγχος στον εργολάβο. «Έγινε αφεντικό με ξένα κόλλυβα» σχολίασε ο κ. Μαρκούλης.

Αντί να επιβραβευτούν οι υπάλληλοι αποσπάστηκαν «δεξιά κι αριστερά».

Ο δήμαρχος γνώρισε όλη την εξέλιξη και προέτρεψε την διοίκηση της ΔΕΥΑΒ να ανανεώσει την σύμβαση με τον συγκεκριμένο εργολάβο

Ο πρώην πρόεδρος Γιώργος Ορφανίδης και ο διευθυντής της ΔΕΥΑΒ Θωμάς Αχτσής αρνήθηκαν να απαντήσουν σε σειρά ερωτημάτων στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Δεν μπορεί η ΔΕΥΑΒ να δείχνει σπουδή να εξυπηρετήσει τον εργολάβο του βιολογικού και να καθυστερεί σε εργασίες που αναλαμβάνει.

Το δημοτικό συμβούλιο

Ο κ. Μαρκούλης κατήγγειλε και την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας λέγοντας ότι δεν δίνονται απαντήσεις σε θέματα που βάζουν οι παρατάξεις της μειοψηφίας και ότι άλλα ψηφίζονται στις συνεδριάσεις και άλλα γράφονται στις αποφάσεις (για παράδειγμα τα μέλη της νέας της διοίκησης της ΚΕΠΑ)

Άλλα θέματα

Ο κ. Μαρκούλης σχολίασε και θέματα κεντρικής επικαιρότητας. Συγκεκριμένα

Γνωστοποίησε ότι κατατέθηκε προσφυγή στον ελεγκτή νομιμότητας η καταπάτηση της αναλογικής εκπροσώπησης που όριζε ο Κλεισθένης

Καταδίκασε την επίθεση της Τουρκίας στην Συρία.

«Η δημοκρατία εάλω» σχολίασε τις συλλήψεις στον κινηματογράφο που πρόβαλε την ταινία Τζόκερ

Αναλυτικά η συνέντευξη τύπου στο βίντεο

View this gallery on Flickr

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb