Logo

Στο ψηφοδέλτιο Βοργιαζίδη ο γιατρός Κώστας Ρίζος

Την συμμετοχή του στο ψηδοδέλτιο "Δράση με Γνώση" του Κώστα Βοργιαζίδη, έκανε γνωστή με δήλωσή του ο γιατρός Κώστας Ρίζος. Στην δήλωση του αναφέρει:

"Τη συμμετοχή μου στον Συνδυασμό «Δράση με Γνώση» του Κώστα Βοργιαζίδη, υποψήφιου Δημάρχου Βέροιας, οδήγησε η πεποίθησή μου ότι συστρατεύομαι με έναν έντιμο, ηθικό άνθρωπο, αποφασιστικό και μαχητικό όταν το απαιτούν οι περιστάσεις. Στην προηγούμενη θητεία του κατάφερε με τους συνεργάτες του και κάτω από τον έλεγχο ενός υγιούς δημοτικού συμβουλίου να νοικοκυρέψει το Δήμο, να αποπληρωθούν τα δάνεια του και να εξοφληθούν χρέη, αλλά και να βελτιωθεί γενικά η οικονομική κατάσταση του με εξασφάλιση πλεονάσματος. Έγιναν, παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, σημαντικά και αποφασιστικά βήματα, και η Βέροιά μας αναδείχθηκε σε πόλη ισχυρή, υγιή και με πολλές προοπτικές σε πολλούς τομείς.

Από την ηλικία των 15 ετών ασχολούμαι με πολιτιστικές ( λογοτεχνικές, μουσικές) δραστηριότητες , και εργάστηκα εθελοντικά στη δεκαετία του ΄80 στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων Και Τεχνών για τη διεκπεραίωση Πολιτιστικών εκδηλώσεων, ως συντονιστής και παρουσιαστής. Συμμετείχα αργότερα, στην παραγωγή και παρουσίαση ραδιοφωνικών εκπομπών στο Διαδημοτικό Ραδιόφωνο Νομού Ημαθίας για αρκετά χρόνια. Ως μουσικός συμμετείχα και συμμετέχω σε αρκετά μουσικά σχήματα του τόπου (σύγχρονα και παραδοσιακά) και μαζί με τα δυο παιδιά μου δημιουργήσαμε εδώ και πέντε χρόνια ένα μουσικό σχήμα τον ΜΠΟΥΣΟΥΛΑ που δραστηριοποιείται αφιλοκερδώς στον τόπο μας για συναυλίες αλληλεγγύης σε ευπαθείς ομάδες του τόπου μας.

Ένας δήμος έχει πολλές ανάγκες όσον αφορά τη χωροταξία, την πολεοδομία, τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και ιδιαίτερα της αγροτικής για τον τόπο μας, το περιβάλλον, τον τουρισμό και την επιχειρηματικότητα αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Στόχος μου είναι να βοηθήσω στην επίλυση όσο περισσότερων προβλημάτων του Δήμου μας, αλλά κυρίως να συμβάλλω με την μικρή μου πείρα στα ζητήματα που σχετίζονται με τον πολιτισμό και την τέχνη, μέσα από την ενίσχυση του τοπικού δυναμικού που ασχολείται με τον πολιτισμό(μουσική, θέατρο, εικαστικά κ.α.)

« ....Πώς είναι δυνατόν μια κοινότητα που στερείται την πολιτιστική της διάσταση να μπορεί να αναπτυχθεί; Ο πολιτισμός είναι η ψυχή της κοινωνίας. Ο πολιτισμός, η τέχνη και η δημιουργία, δεν είναι λιγότερο σημαντικά από το εμπόριο, την οικονομία, την τεχνολογία».
ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ 1983".

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb