Logo

Πρωτοβουλία Τζιτζικώστα - Καλαϊτζίδη υπέρ των εργαζομένων στο εργοστάσιο της “Δέλτα”

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναλαμβάνει πρωτοβουλία προκειμένου να διευθετηθούν τα ζητήματα που αφορούν την αναδιάρθρωση της δομής λειτουργίας του εργοστασίου στο Πλατύ Ημαθίας όπου παράγεται το «Γάλα Βλάχας εβαπορέ» και να διασφαλιστούν πλήρως τα δικαιώματα των εργαζομένων του. Αυτό αποφασίστηκε χθες Δευτέρα (10.6.2019) στη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη, μετά από πρόταση του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα η οποία στοιχειοθετήθηκε με βάση την εισήγηση που έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, Κώστας Καλαϊτζίδης ο οποίος έθεσε το θέμα εκτάκτως και προ ημερησίας διάταξης.

Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας επισήμανε ότι η διοίκηση της Περιφέρειας θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων και θα πιέσει την όποια κυβέρνηση προκύψει μετά τις εκλογές, προς την κατεύθυνση της επίλυσης των ζητημάτων του εργοστασίου, ώστε σε κάθε περίπτωση σε σχέση με την εξέλιξη του, να μην κινδυνεύσουν οι θέσεις εργασίας. «Στόχος μας είναι να πολλαπλασιάζονται οι θέσεις εργασίας, όχι να μειώνονται» τόνισε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης.

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενημέρωσε για το θέμα, στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης (Δευτέρα), ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, ο οποίος ζήτησε να αναληφθούν πρωτοβουλίες από την Περιφέρεια, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, ώστε να βρεθεί μια ικανοποιητική λύση για το εργοστάσιο του Πλατέος, για τους εργαζόμενους και ευρύτερα για την αντιμετώπιση του προβλήματος της συνεχούς αποβιομηχάνισης της περιοχής. Αναφέρθηκε επίσης και στην πρόσφατη επίσκεψη που έκανε στο εργοστάσιο, μετά από συνεννόηση με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, όπου είχε συνεργασία και διάλογο, τόσο με εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων όσο και με τη διεύθυνση του εργοστασίου, ενώ στην εισήγηση που έκανε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, κατέθεσε στο προεδρείο του Συμβουλίου και έγγραφο του Σωματείου Εργαζομένων με τις θέσεις και τις προτάσεις του, επί του θέματος. Θέσεις οι οποίες αναπτύχθηκαν και μέσω εκπροσώπου των εργαζομένων που παραβρέθηκε στη συνεδρίαση μετά από πρόσκληση του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας.

“Όπως τόνισα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους ή τους αγρότες, τα προβλήματα της κάθε κοινωνικής ομάδας του τόπου μας, δεν είναι απλώς και μόνο ζητήματα δικά τους, δεν είναι μόνο ζητήματα που αφορούν τη ζωή τους και τις οικογένειές τους. Είναι ζητήματα όλων μας, είναι ζητήματα που έχουν άμεσο αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία, είναι προβλήματα που φέρνουν σοβαρές παρενέργειες στην τοπική αγορά και στην τοπική οικονομία.

Σε αυτή τη βάση πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε και για όλους αυτούς τους λόγους οφείλουμε να βρούμε τις λύσεις που χρειάζονται άμεσα, πρακτικά, χωρίς να μακρηγορούμε, χωρίς ανούσιες πρωτοβουλίες εντυπώσεων. Έτσι μάθαμε να εργαζόμαστε στην Αντιπεριφέρεια Ημαθίας και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κι έτσι θα προσπαθήσουμε να δώσουμε λύση στο πρόβλημα που δημιουργείται από τη διακοπή λειτουργίας του εργοστάσιου της “Δέλτα” στο Πλατύ Ημαθίας.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ανέλαβε επικεφαλής της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας μας, ως περιφερειακή αρχή και τον ευχαριστώ που πάντα βρίσκεται στο πλευρό μας. Είναι μια πρωτοβουλία με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και κυρίως είναι ρεαλιστική. Θα συνεχίσουμε την επικοινωνία με την εταιρεία και κυρίως με τους εργαζόμενους, ώστε να διασφαλίσουμε την εργασία τους, με αξιοπρέπεια και χωρίς εκπτώσεις”.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb