Logo

Στα ταμεία του Δήμου Νάουσας η εξόφληση του 3% της ηλεκτροπαραγωγής από τα φωτοβολταϊκά πάρκα για τα έτη χρήσης 2013 έως και 2018

Tο ποσό των 291.272 ευρώ που αφορά στην εξόφληση του 3% της ηλεκτροπαραγωγής από τα φωτοβολταϊκά πάρκα "ALEX SUN I "και "ALEX SUN II" για τα έτη χρήσης 2013 έως και 2018, εισέρρευσε, την Παρασκευή 28/02/2020, στα ταμεία του Δήμου Η.Π. Νάουσας, ύστερα από τις επισταμένες προσπάθειες της δημοτικής αρχής και της συνεχούς επικοινωνίας με την εταιρεία "Ηλιακά Πάρκα Βορείου Ελλάδος", κινεζικών συμφερόντων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατόπιν των προαναφερόμενων προσπαθειών, για πρώτη φορά από την έναρξη λειτουργίας των φωτοβολταϊκών πάρκων, ο Δήμος Νάουσας έχει σε γνώση και κατοχή όλα τα οικονομικά στοιχεία της ηλεκτροπαραγωγής (τα τιμολόγια από τον ΛΑΓΗΕ).

Ως εκ τούτου γίνεται αντιληπτό ότι από την 1η Σεπτεμβρίου και έπειτα η νέα διοίκηση του Δήμου, μέσω της Αντιδημαρχίας των Οικονομικών, έχει καταφέρει να εισπράξει από την εταιρεία "Ηλιακά Πάρκα Βορείου Ελλάδος'' τα ακόλουθα ποσά: 338.831 ευρώ που αφορούν στο 3% της ηλεκτροπαραγωγής, 170.004 ευρώ που αφορούν μισθώσεις γης και 291.272 ευρώ που επίσης αφορούν στο 3% της ηλεκτροπαραγωγής. Συνολικά δηλαδή έχει εισπραχθεί το ποσό των 800.107 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι έπειτα από την διευθέτηση εκ μέρους του Δήμου όλων των διαδικαστικών κωλυμάτων, η εταιρεία "Ηλιακά Πάρκα Βορείου Ελλάδος" προχωρά ταυτόχρονα στην άμεση τοποθέτηση ηλιακών συστημάτων σε σχολεία στην Τοπική Κοινότητα Μαρίνας και Χαρίεσσας, δεδομένου ότι έχουν διεκπεραιωθεί όλες οι απαιτούμενες εκ του νόμου πολεοδομικές πιστοποιήσεις.

Με αφορμή την πρόσφατη εξόφληση του 3% της ηλεκτροπαραγωγής από τα φωτοβολταϊκά πάρκα για τα έτη χρήσης 2013 έως και 2018, ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Νικόλας Καρανικόλας επισημαίνει:

"Ο Δήμος της Η.Π. Νάουσας αποπνέει πλέον σιγουριά και υπευθυνότητα απέναντι στους επενδυτές, που δραστηριοποιούνται και θέλουν να δραστηριοποιηθούν σε αυτόν. Συνεχίζουμε με αμείωτο ενδιαφέρον την καθημερινή μας προσπάθεια, ώστε προς όφελος των δημοτών μας, να καταφέρουμε αφενός να διευθετήσουμε σημαντικά ζητήματα που ''λίμναζαν'' επί χρόνια και αφετέρου επικεντρώνουμε όλες τις δυνάμεις μας για να θέσουμε τον Δήμο μας σε αναπτυξιακή τροχιά''.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb