tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Έργα οδοποιίας στην Ημαθία από την Αντιπεριφέρεια

Σε εξέλιξη βρίσκονται έργα οδοποιίας που γίνονται από την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, στη Βέροια και σε άλλες περιοχές της Ημαθίας. Πρόκειται για έργα που εντάσσονται στον τακτικό προγραμματισμό της Π.Ε. Ημαθίας (Αντιπεριφέρειας) ή αφορούν ικανοποίηση αιτημάτων Τοπικών Κοινοτήτων και συλλογικών φορέων που συμπεριλαμβάνονται στην ίδια ενότητα. Συγκεκριμένα:

ΒΕΡΟΙΑ- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΔΟΣ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες πλήρους επισκευής και ασφαλτόστρωσης του περιφερειακού δρόμου της Βέροιας (προς Νάουσα) ενός δρόμου μεγάλης κυκλοφορίας και ιδιαίτερης σπουδαιότητας για το κυκλοφοριακό της πόλης, τις επιχειρήσεις της περιοχής και την εξυπηρέτηση των διερχόμενων οχημάτων, ΙΧ αυτοκινήτων, λεωφορείων και φορτηγών. Ο δρόμος περιήλθε στην αρμοδιότητα της Π.Ε. Ημαθίας μόλις τον Δεκέμβριο του 2019 και λόγω της ιδιαίτερης σημασίας του, δόθηκε αμέσως εντολή να προχωρήσουν, η μελέτη και οι εργασίες επισκευής και ασφαλτόστρωσης, σε όλη την έκταση του οδοστρώματος και όχι περιστασιακά, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά από τότε που κατασκευάστηκε. Λίγους μήνες μετά, το έργο ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

ΚΟΥΣΤΟΧΩΡΙ: ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΔΡΟΜΟΥ ΠΡΟΣ ΚΟΥΜΑΡΙΑ- ΣΕΛΙ

Βρίσκεται σε εξέλιξη η αποκατάσταση και βελτίωση της παλιάς επαρχιακής οδού Κουστοχωρίου- Σελίου (μήκους 6,5 χλμ) ενός δρόμο που κάποτε ήταν πολύ σημαντικός και μετά εγκαταλείφτηκε. Σήμερα όμως χρειάζεται στους κατοίκους της περιοχής επειδή συντομεύει τον χρόνο προσέγγισης μεταξύ των χωριών εκείνης της πλευράς του Βερμίου (Φυτειά, Κουστοχώρι, Κουμαριά μέχρι Ξηρολίβαδο και Σέλι), βοηθά αγροτικές, κτηνοτροφικές κι άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες και η βελτίωσή του, έχει διατυπωθεί ως αίτημα των τοπικών φορέων,  εδώ και χρόνια. Αυτός είναι ο λόγος που η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας προχώρησε στην ικανοποίηση του αιτήματος των τοπικών κοινοτήτων και ανταποκρίθηκε με τη υλοποίηση του έργου.

ΧΑΡΙΕΣΣΑ- ΚΟΠΑΝΟΣ: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΑΒΑΣΗ

Η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας ολοκλήρωσε μέσα σε ιδιαίτερα σύντομο χρονικό διάστημα, την αποξήλωση του κατεστραμμένου οδοστρώματος και την επισκευή-αποκατάστασή του, στο σημείο της σιδηροδρομικής διάβασης του επαρχιακού δρόμου Χαρίεσσας – Κοπανού. Ένα σημείο ιδιαίτερα προβληματικό για τα πολλά διερχόμενα οχήματα (επιβατηγά- αγροτικά- φορτηγά κλπ), η επισκευή και αποκατάσταση του οποίου ήταν αίτημα των τοπικών φορέων και των κατοίκων της περιοχής, ιδίως πριν την έναρξη του φόρτου των αγροτικών εργασιών, κι αυτό εισακούστηκε άμεσα και με προτεραιότητα.

ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ

Ο προγραμματισμός της Περιφερειακής Ενότητας (Αντιπεριφέρειας), για έργα οδοποιίας και συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου, σε όλη την Ημαθία, συνεχίζεται σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν εγκριθεί και καλύπτουν όλες τις περιοχές, όπως έγινε πρόσφατα με την περιοχή των Ριζωμάτων (αποκατάσταση κατολισθήσεων οδοστρώματος) κι όπως θα γίνει και με άλλες περιοχές, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ ΔΡΟΜΩΝ

Στο πλαίσιο του ίδιου προγραμματισμούς της Π.Ε. Ημαθίας, ταυτόχρονα και παράλληλα με τα έργα οδοποιίας, πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ημαθίας, εργασίες διαγραμμίσεων και οδοσήμανσης, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Με αφορμή τα παραπάνω έργα και τον προγραμματισμό της Π.Ε. Ημαθίας, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης δήλωσε: «Επισκευάσαμε τον περιφερειακό δρόμο της Βέροιας και συνεχίζουμε με έργα οδοποιίας σε όλη την Ημαθία. Κάνουμε έργα παντού, στη Βέροια, στη Νάουσα, στην Αλεξάνδρεια  και στα χωριά, σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας, με τις χρηματοδοτήσεις που φέρνουμε στον τόπο μας, όπου υπάρχει ανάγκη και όπου μας το ζητούν τοπικοί φορείς και πολίτες. Και κυρίως κάνουμε έργα πολλά και λέμε λόγια λίγα».

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69