Logo

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Κατάθεση ψυχής

Πολλές ώρες στο δρόμο διατρέχοντας τους οδικούς άξονες και τις επαρχιακές οδούς της Ημαθίας, από το Ροδοχώρι μέχρι το Κλειδί και από τον Άραχο μέχρι το Δάσκιο.

Άπειρες ώρες επικοινωνίας, συναντήσεων, συζητήσεων με συντοπίτες σου.

Η προεκλογική περίοδος εντείνει τους ρυθμούς της.
Τις περισσότερες φορές θα ακούσεις ή θα διαβάσεις λόγια συμπαράστασης. Ευχές και συγχαρητήρια, που θα σε κάνουν να χαμογελάσεις, να πάρεις κουράγιο, να πας ένα βήμα πιο πέρα.

Άλλες φορές, θα γίνεις δέκτης θυμού, απελπισίας, αγανάκτησης.
Όχι γιατί εσύ προσωπικά είσαι η αιτία των κακών του κόσμου. Αλλά γιατί αντιπροσωπεύεις στα μάτια τους το «κακό σύστημα».

Είναι γόνιμο όμως να τους ακούσεις και αυτούς. Ν’ αποδεχθείς τη διαφορετική γνώμη ως απαραίτητο στοιχείο της Δημοκρατίας μας. Σεβαστό, αρκεί βεβαίως να μην γίνεται με εμπάθεια.

Ξεκινάς με την ελπίδα να αλλάξεις τον κόσμο προς το καλύτερο. Στην πορεία καταλαβαίνεις ότι αυτή η διαδικασία, σε κάνει εσένα καλύτερο. Δυνατότερο. Ωριμότερο. Μέσα από τα σωστά και μέσα από τα λάθη σου.

Ζητάς την ψήφο των συμπολιτών σου. Των ανθρώπων του Νομού σου. Για να κάνεις ό,τι μπορείς για τον τόπο σου, για τις γειτονιές σου που μεγάλωσες, για τα μέρη που εργάστηκες νέος, που διασκέδασες, που έκλαψες, που γέλασες, που ονειρεύτηκες. Για τα μέρη που έζησε και ζει η οικογένειά σου, οι φίλοι σου.

Θα βρεθούν κάποιοι του «δεν βαριέσαι» στο διάβα σου. Κάποιοι που θα κοιτάξουν να βρουν κάτι υποβολιμαίο στη διάθεσή σου να προσφέρεις.

Η Δημοκρατία όμως είναι αγώνας για το σύνολο. Δοτικότητα. Περίσσευμα καρδιάς και υστέρημα ψυχής. Συνεργασία με τον συνάνθρωπο, με κοινωνικές ομάδες.

Είναι όμως και σύγκρουση. Με συμφέροντα ενάντια στο κοινό καλό. Με συμφέροντα που αντιστρατεύονται την πρόοδο, την ανάπτυξη, τον εκσυγχρονισμό, την καινοτομία. Το νέο.

Η Ημαθία έχει ανάγκη από δυνατή φωνή στα κέντρα των αποφάσεων. Έχει ανάγκη τον κάθε ένα και την κάθε μία από εμάς. Και μάλιστα έχει ανάγκη από τον καλύτερο εαυτό μας.

Λάζαρος Τσαβδαρίδης
Υπ. Βουλευτής Ημαθίας ΝΔ
ΕΣΥ στη Βουλή

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb