tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: 1η Μάη διαχρονικό μήνυμα αγώνα

Η 1η Μαΐου παραμένει ένα διαχρονικό σύμβολο αγώνα για τα δικαιώματα των εργαζομένων σ΄όλο τον κόσμο. Είναι μια μέρα τιμής σ΄όλους τους εργαζόμενους που έδωσαν σκληρούς αγώνες, ακόμη και τη ζωή τους για μια πιο δίκαιη κοινωνία, αφήνοντας μια τεράστια παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Σήμερα το μήνυμα της Πρωτομαγιάς είναι όλο και πιο επίκαιρο. Η προσπάθεια της ελίτ με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της, θέλει να οδηγήσει σε αύξηση των ανισοτήτων και περιστολή της δημοκρατίας, απειλώντας εργασιακά δικαιώματα που κατακτήθηκαν τον προηγούμενο αιώνα.

Τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη δημιουργούνται εκείνες οι προοδευτικές κοινωνικές συμμαχίες που παλεύουν και αλλάζουν τα δεδομένα προς όφελος των εργαζόμενων και της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Παλεύουν απέναντι στις πολιτικές που οδηγούν τις κοινωνίες σε απόγνωση και στρώνουν το έδαφος για την άνοδο του εθνικισμού και του φασισμού.
Στην Ελλάδα η κυβέρνηση με την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, με την αύξηση του κατώτατου μισθού, με την λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών υπέρ των εργαζομένων, όπως και άλλων παρεμβάσεων, διαμορφώνει ένα νέο περιβάλλον. Ένα περιβάλλον, για την αντιστροφή αυτής της κατάστασης που ήθελαν να περάσουν οι δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού, διαλύοντας τις σχέσεις εργασίας με την αντεργατική τους πολιτική.

Ο αγώνας των εργαζομένων δεν σταματά, συνεχίζεται κατά της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, κατά της κατάργησης του δημόσιου χαρακτήρα της ασφάλισης και τη διάλυση κάθε κοινωνικού κράτους. Ο αγώνας συνεχίζεται για τη διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων και για μια βιώσιμη ανάπτυξη που θα στηρίζεται στην αξιοπρεπή εργασία και την δίκαιη κατανομή του πλούτου.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να πρωτοστατήσουν σ΄αυτόν τον αγώνα και να γυρίσουν την πλάτη σε φαινόμενα παθογένειας και παρακμής. Να γυρίσουν την πλάτη σ΄όσους εξυπηρετούν εργοδοτικά ή κομματικά συμφέροντα.

Οι αγωνιστικές προοδευτικές πλειοψηφίες των εργαζομένων με ενότητα, αυτονομία, διαφάνεια και αλληλεγγύη να συγκροτήσουν ευρείες συμμαχίες που θα παλέψουν για τη διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων και την προστασία των εργατικών κατακτήσεων σε κάθε χώρο δουλειάς.

Εργατικό τμήμα
Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69