Logo

Χαρακόπουλος: "Αισιόδοξη η ΝΔ, καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ" (video)

xarakopoulos

Με αισιοδοξία μπαίνει σε αυτές τις εκλογές η ΝΔ. Αυτό τόνισε στην επίσκεψή του στην Ημαθία, ο πρώην υπουργός Μάξιμος Χαρακόπουλος. Στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα μέσα ενημέρωσης, μαζί με τον βουλευτή Σάββα Αναστασιάδη, άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και εξήγησε τους λόγους της αισιοδοξίας του.

Στις εκλογές αυτές είμαστε αισιόδοξοι. Οι οιωνοί είναι ιδιαίτερα καλοί. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ακρωτηριασμένος. Καθημερινά ανακοινώνονται αποχωρήσεις από αυτό το συνοθύλευμα. Δεν είναι μόνο ο ακρωτηριασμός που θα μας οδηγήσει στην πρώτη θέση. Είναι και οι προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Κέρδισαν τις εκλογές υποσχόμενοι ότι θα καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ, ότι θα επαναφέρουν το αφορολόγητο στις 12.000 κ.α. Σήμερα οι πολίτες μπορούν να βγάλουν πιο ασφαλή συμπεράσματα. 90 δις το νέο μνημόνιο. Τ25 δις για τις τράπεζες, έργο της σημερινής κυβέρνησης. Δεν υπήρχε καμιά ανάγκη για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Η ΝΔ με αφετηρία το προηγούμενο ποσοστό και με νέα ηγεσία, μπαίνει με μεγαλύτερη αισιοδοξία στις εκλογές. Στο επτάμηνο διαψεύστηκαν ελπίδες. Εκεί που μιλάγαμε για πλεονάσματα και ανάπτυξη επιστρέψαμε στην ύφεση, τα λουκέτα επέστρεψαν και κάθε τι μετρήσιμο επιβαρύνθηκε. Για τους αγρότες, το μνημόνιο της αριστεράς είναι Αρμμαγεδώνας. Όλα όσα αποτρέψαμε, επέστρεψαν στην χειρότερή τους μορφή. Το μνημόνιο που έφεραν είναι ασήκωτο βουνό. Ερωτηματικό πώς θα πληρώσουν οι αγρότες αυτές τις επιβαρύνσεις. Λέγανε ότι θα σκίσουν τα μνημόνια και το μνημόνιο τους έσκισε στα δυο. Από τα ψέματα που είπαν, καταρρέει ο πύργος της Βαβέλ του ΣΥΡΙΖΑ. Καλώ τους πολίτες να κάνουν ορθές επιλογές στην κάλπη και δεν μην ψηφίσουν με θυμό. Να μην παρασυρθούν από επιλογές τύπου λεφτά υπάρχουν. Πιστεύω ότι αυτή την φορά θα γίνουν σωστές επιλογές».

Σε ερώτηση αν θα επιτύχει αν θα φέρει πίσω δεξιούς που έκαναν άλλα κόμματα, ο κ. Αναστασιάδης απάντησε: «Το κόμμα είναι ανοιχτό ακόμη και σε αυτούς το πυροβόλησαν».

Σε ερώτηση για το ποια θα μπορούσαν να είναι τα ισοδύναμα, ποια κοινωνικά στρώματα θα μπορούσαν να σηκώσουν το βάρος από την μικρότερη φορολόγηση των αγροτών, ο κ. Χαρακόπουλος είπε: «Η επιβολή μιας τέτοιας φοροκαταιγίδας θα οδηγήσει σε εγκατάλειψη της υπαίθρου. Δεν βγαίνει ο λογαριασμός. Για παράδειγμα θα μπορούσαν να βρεθούν ισοδύναμα από το λαθρεμπόριο τσιγάρων, η από την διακίνηση αγροτικών προϊόντων χωρίς παραστατικά».

Σε ερώτηση για το αν ο ελεύθερος επαγγελματίας μπορεί να σηκώσει αυτά τα σκληρά φορολογικά μέτρα που του επέβαλε η προηγούμενη κυβέρνηση και διατήρησε η επόμενη, ο κ. Αναστασιάδης παραδέχθηκε ότι πράγματι υπάρχει πρόβλημα και πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb