tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Διέξοδο για τους εισαγωγείς μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ζητά ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Να διευκολύνει τους εισαγωγείς (ιδιωτών και εμπόρων) μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της χώρας, προκειμένου να ολοκληρώσουν απρόσκοπτα την ταξινόμηση των ήδη εισαχθέντων οχημάτων, που κινδυνεύουν με αχρηστία, λόγω της μη έγκαιρης προσαρμογής τους στις διατάξεις του νέου σχετικού νομοθετικού πλαισίου, ζητά από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Με Ερώτησή του, ο κ. Τσαβδαρίδης υπογραμμίζει ότι με τις νέες διατάξεις οι εισαγωγείς καλούνται, και προκειμένου να εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας μεταχειρισμένου οχήματος, να αναζητούν το δελτίο τεχνικού ελέγχου όχι πια από την εύκολη διαδικασία του ελληνικού ΚΤΕΟ αλλά από την τελευταία χώρα στην οποία το εν λόγω αυτοκίνητο κυκλοφόρησε.

Ο Βουλευτής Ημαθίας τονίζει ότι αυτή τη στιγμή  και εν αναμονή των νέων ερμηνευτικών εγκυκλίων από το Υπουργείο προκειμένου  οι Περιφερειακές Ενότητες να αντιμετωπίσουν το ζήτημα, υπάρχουν μεταχειρισμένα οχήματα ανά την ελληνική επικράτεια τα οποία καθίσταται αδύνατη η ταξινόμησή τους και κινδυνεύουν με αχρηστία. Καθώς εισήλθαν μετά την έναρξη του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου και χωρίς τα απαραίτητα δελτία τεχνικού έλεγχου της χώρας προέλευσης των οχημάτων σε ισχύ.

Ως εκ τούτου, ο κ. Τσαβδαρίδης επισημαίνει την ανάγκη μετάθεσης του χρόνου εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 53 του Ν. 4663/20 προκειμένου οι εισαγωγείς αφενός να προετοιμαστούν κατάλληλα για τις νέες εισαγωγές αφετέρου να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα η ταξινόμηση των ήδη εισαχθέντων μεταχειρισμένων οχημάτων. Ζητά δε από τον αρμόδιο Υπουργό τη διευκόλυνση της σχετικής διαδικασίας μέσω της δημιουργίας φόρμας αναζήτησης των εν λόγω δελτίων τεχνικών ελέγχων από άλλες χώρες με βάση τον αριθμό πλαισίου του οχήματος.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69