Logo

Καρασαρλίδου: Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις επενδύσεις εξυπηρετεί τους λίγους και όχι την εθνική οικονομία

Σκληρή κριτική στο “πολυνομοσχέδιο” για τις επενδύσεις, που συζητείται αυτές τις ημέρες στη Βουλή, άσκησε κατά την ομιλία της, την Τετάρτη, η βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου. Η κα Καρασαρίδου είπε ότι το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο είναι «αναπτυξιακό για τους “ολίγους’’ και “εκλεκτούς’’ της κυβέρνησης, για τους ημέτερους, αλλά αντιαναπτυξιακό για τους πολλούς και κυρίως για την εθνική μας οικονομία, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και τη χώρα μας γενικότερα» και ότι είναι κατ' εντολήν του ΣΕΒ και των καναλαρχών.

«Με το άρθρο 158 διαλύεται οποιαδήποτε δυνατότητα, να έχουμε ονομαστικοποίηση των μετοχών για τους κατόχους Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και δη τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας. Οι κάτοχοι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης δεν θα έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν δηλώσεις ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ, όταν όλοι εμείς θα έχουμε», τόνισε η βουλευτής, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ξεπληρώνει προεκλογικά γραμμάτια.

Αναφερόμενη στη συνέχεια στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου, είπε ότι “το νομοσχέδιο είναι αντι-αναπτυξιακό, γιατί απουσιάζει ο ρόλος της μικρής και της πολύ μικρής επιχείρησης και διαλύει τις εργασιακές σχέσεις, χωρίς να σέβεται η Νέα Δημοκρατία ούτε τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας”. Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι με το πολυνομοσχέδιο φέρνει ένα πλήθος διατάξεων για τα εργασιακά που οδηγούν στη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων και στην κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, ενώ παράλληλα περιορίζεται σε μεγάλο βαθμό η Διαιτησία.

«Πρέπει να ορίσουμε τι παραγωγικό μοντέλο, τι οικονομία, τι χώρα θέλουμε. Εμείς μέσω της στοχευμένης πολιτικής το 2017 και 2018 είχαμε ρεκόρ άμεσων ξένων επενδύσεων. Ο ακαθάριστος σχηματισμός κεφαλαίου αυξήθηκε επί της δικής μας διακυβέρνησης. Αλλιώς δεν θα μπορούσε να μειωθεί η ανεργία. Είχαμε αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 450 χιλιάδες κι αύξηση μισθών. Η δική μας αναπτυξιακή στρατηγική δεν είχε κατασπατάληση πόρων και υπηρετούσε το δημόσιο συμφέρον. Σε δυόμιση χρόνια εγκρίθηκαν περισσότερα από 2.000 επενδυτικά σχέδια, προϋπολογισμού 5,7 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η δική μας εθνική αναπτυξιακή στρατηγική βελτίωσε τα δεδομένα της χώρας στο εμπόριο και τις μεταφορές», τόνισε η κα Καρασαρλίδου.

Kαι απευθυνόμενη στους βουλευτές της ΝΔ, συνέχισε:

Είναι αλήθεια ότι δεν μας εξέπληξε το σχέδιο νόμου, που φέρατε και, που ουσιαστικά, ακυρώνει την προοπτική της υγιούς και δίκαιης ανάπτυξης. Όλοι εμείς, που ζούμε κι εκλεγόμαστε στην Βόρεια Ελλάδα καταλάβαμε, που θέλετε να το πάτε, μετά τις εξαγγελίες του κυρίου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ, όπου υπήρξε:

1ον. Ακύρωση της Σιδηροδρομικής Εγνατίας

2ον. Ακύρωση των οδικών αξόνων, που θα συνέδεαν τη χώρα μας με την Κεντρική Ευρώπη.

3ον. Της σύνδεσης με τον Δρόμο του Μεταξιού.

4ον. Ακύρωση του Εμπορευματικού Κέντρου στο στρατόπεδο Γκόνου.

5ον. Νέα καθυστέρηση του μετρό της Θεσσαλονίκης.

«Τα μνημόνια τελείωσαν, η χώρα βγήκε από την Επιτροπεία αλλά είναι ακόμη ευάλωτη και οι εργαζόμενοι, ειδικά στον ιδιωτικό τομέα, είναι εξαιρετικά ταλαιπωρημένοι. Μετά απ’ αυτό το νομοσχέδιο οι εργαζόμενοι θα περιμένουν νέα μείωση των αποδοχών τους. Νέο κύμα μετανάστευσης για τους νέους ανθρώπους. Πλέον θα υπάρχουν πάλι εργαζόμενοι, που θα δουλεύουν δέκα και δώδεκα ώρες την ημέρα για τριακόσια ευρώ. Φοβάμαι ότι θα διαταραχθεί και πάλι η τόσο εύθραυστη κοινωνική ειρήνη, που είναι απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε», έκλεισε την ομιλία της η βουλευτής του νομού μας.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb