tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Με την Επιτροπή Παραγωγών συναντήθηκε ο Τσίπρας

tsipras rodaki

Κύριοι υπεύθυνοι της καταστροφικής για τα ελληνικά συμφέροντα κρίσης στις εμπορικές σχέσεις με τη Ρωσία, που σήμερα βυθίζει σε απόγνωση χιλιάδες παραγωγούς, είναι ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος, δήλωσε την Τρίτη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη συνάντησή του με την Επιτροπή Παραγωγών Ημαθίας και Πέλλας.

Οι κυρώσεις της ΕΕ αποφασίστηκαν με τη σύμφωνη γνώμη της Ελλάδας, είπε ο κ. Τσίπρας τονίζοντας ότι δίχως την ελληνική συναίνεση, δεν θα μπορούσε να ληφθεί απόφαση στην ΕΕ για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα το εμπάργκο και στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα.

Η ελληνική πλευρά όχι μόνο δεν άσκησε τα δικαιώματά της, προκειμένου να προστατέψει τα ελληνικά συμφέροντα, αλλά συνέβαλε ενεργά στην προετοιμασία και επεξεργασία των κυρώσεων, αφού αυτή ξεκίνησε ενόσω είχαμε την Προεδρία της ΕΕ.

Αλήθεια όταν οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος συντελούσαν σε αυτή την ανόητη επιλογή, δεν αντιλαμβάνονταν το πιθανό στρατηγικό πλήγμα στις ελληνικές εξαγωγές, διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι η στάση τους αποδεικνύει ότι δεν αντιλαμβάνεται τη συμμετοχή μας στην ΕΕ ως ισότιμης χώρας με αναφαίρετο το δικαίωμα υπεράσπισης των εθνικών μας συμφερόντων, αλλά ως φερέφωνο στις επιδιώξεις τρίτων.

Αποδεικνύει, όμως, πρωτίστως, ότι δεν είναι απλά ανίκανοι να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της χώρας, αλλά και επικίνδυνοι να τα παραχωρήσουν, χωρίς καν να αναλογιστούν τις συνέπειες.

Συμπαραστεκόμαστε απόλυτα στην αγωνία και στον αγώνα των παραγωγών να εξασφαλίσουν ό,τι περισσότερο είναι εφικτό – εδώ που φτάσαμε- ως αποζημίωση, έστω και από αυτά τα ψίχουλα που προβλέπονται από τον ευρωπαϊκό κανονισμό.

Επιμένουμε ωστόσο ότι το μείζον είναι έστω και εκ των υστέρων η Ελλάδα να διαχωρίσει τη θέση της από την ανόητη και αδιέξοδη λογική των κυρώσεων, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, εκτιμώντας ότι ο οικονομικός πόλεμος με τη Ρωσία δεν είναι η λύση στην κρίση της Ουκρανίας.

Αντιθέτως, θα έχει πολλαπλά αρνητικές επιπτώσεις σε όλη την ΕΕ, καταστροφικές για τις χώρες του Νότου και ιδιαίτερα για την Ελλάδα.

πηγή: www.nerit.gr 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69