tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Αλεξάνδρεια: Αναγκαιότητα η μετατροπή της "χαβούζας" σε πραγματικό σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων

sma alexandria

Η άθλια κατάσταση που επικρατεί στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Αλεξάνδρειας, που αναδείχθηκε τις προηγούμενες ημέρες από την Οικολογική Ομάδα Βέροιας, απασχόλησε και το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας την Δευτέρα. Ο δήμαρχος Παναγιώτης Γκυρίνης προσπάθησε να το υποβαθμίσει καταλογίζοντας υπερβάλλον ζήλο στους Οικολόγους και υποστηρίζοντας ότι οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν σε παρελθόντα χρόνο.

Ας πούμε ορισμένα πράγματα, με αφορμή την κουβέντα που ανοίχτηκε. Το θέμα του σταθμού μεταφόρτωσης έπρεπε να είναι λυμένο από τον Ιούνιο του 2010. Σε εκείνο το σημείο έπρεπε να μεταφορτώνονται τα σκουπίδια της Αλεξάνδρειας απευθείας σε κοντέινερ χωρίς να πέφτουν κάτω ούτε απορρίμματα ούτε στραγγίδια και ο χώρος έπρεπε να είναι καθαρός. Η μεγαλύτερη ευθύνη βαρύνει την προηγούμενη διοίκηση, η οποία όχι μόνο ολιγώρησε αλλά και η λύση που επέλεξε εκθέτει την διοίκηση του Δήμου. Αυτό που υπάρχει σήμερα είναι «χαβούζα» κι όχι σύγχρονος σταθμός μεταφόρτωσης. Ευθύνες έχει και η σημερινή διοίκηση η οποία συντηρεί, ελαφρώς βελτιωμένη, την κατάσταση. Η διοίκηση Γκυρίνη υπόσχεται σύντομα λύση στο θέμα που εκθέτει τον δήμο. Θα περιμένουμε...

sma alexandria2

Υπάρχει και μια άλλη διάσταση στο θέμα αυτό. Αφορά το βάρος των απορριμμάτων και την αύξηση του κόστους απόθεσης. Όσο τα απορρίμματα μένουν εκτεθειμένα στα καιρικά φαινόμενα, όταν βρέχει το βάρος τους αυξάνεται και κατά συνέπεια ο δήμος πληρώνει περισσότερα για την απόθεσή τους στον ΧΥΤΑ των Γιαννιτσών.

Πως πρέπει να είναι ένας σταθμός μεταφόρτωσης

Παρακάτω παραθέτουμε μια ενδεικτική εικόνα για το πως πρέπει να είναι ένας πραγματικός σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων. Όπως θα έπρεπε να είναι και αυτός της Αλεξάνδρειας από τον Ιούνη του 2010. 

sma22

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69