tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Καρασαρλίδου: "Κοινός αγώνας για τα κοινά προβλήματα, η Ημαθία μπορεί να αποτελέσει πρότυπο ανάπτυξης"

karasalidoy

Της Φρόσως Καρασαρλίδου

Λίγες ώρες έμειναν για να πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας. Αυτό που ζούμε τα τελευταία χρόνια, την εξαθλίωση, τους κοινωνικούς αποκλεισμούς, την απαξίωση της ανθρώπινης ζωής, ήρθε η ώρα, έχουμε την ευκαιρία αυτή την Κυριακή να το αλλάξουμε.

Έρχομαι από τη Νάουσα, μια πόλη που έχει κοινά χαρακτηριστικά και κοινά προβλήματα με την Αλεξάνδρεια. Αγροτικές περιοχές και οι δυο, με τους αγρότες να βγαίνουν πάλι στους δρόμους επειδή ο μόχθος τους παραμένει ακόμα απλήρωτος, με συνέπειες και στους υπόλοιπους τομείς της τοπικής οικονομίας, όπως είναι η αγορά η οποία επίσης πλήττεται. Γιατί όλα αυτά είναι συγκοινωνούντα δοχεία.

Παράλληλα, Νάουσα και Αλεξάνδρεια ζουν την αποψίλωση από τις δημόσιες υπηρεσίες δεχόμενες ένα ακόμα πλήγμα στην τοπική τους κοινωνία. Τα χωριά ερημώνουν. Οι νέοι φεύγουν στα μεγάλα αστικά κέντρα ή στο εξωτερικό.

Όσοι μένουν στον τόπο τους βιώνουν καθημερινά την απογοήτευση και την απελπισία. Ο Νομός Ημαθίας από τις πρώτες οικονομικές θέσεις που κατείχε στην Ελλάδα, έφτασε στις τελευταίες. Πού ήταν οι βουλευτές του νομού μας όλα αυτά τα χρόνια; Ποια προβλήματα σήκωσαν, ποια ζητήματα έλυσαν; Η απάντηση για την απραξία τόσων χρόνων, θα δοθεί την Κυριακή.

Εδώ, θέλω να εστιάσω σε ένα θέμα που θεωρώ πολύ σημαντικό. Το θέμα της παιδείας. Θεωρώ ότι είναι βασικός πυλώνας για την ανάπτυξη της κοινωνίας μας. Ο κάθε κάτοικος αυτής της χώρας, αυτού του νομού, αυτής της πόλης έχει δικαίωμα στη μόρφωση και στην παιδεία. Η έλλειψη παιδείας δημιουργεί κοινωνικό αποκλεισμό. Και αυτό, οφείλουμε να το αλλάξουμε.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτονόητο το δικαίωμα στη μόρφωση. Το ίδιο ισχύει για την εργασία και την κοινωνική πρόνοια. Όραμα μας είναι μια χώρα χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς. Όλοι έχουμε να προσφέρουμε, όλοι, είμαστε χρήσιμοι για την ανόρθωση του τόπου μας.

Ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο. Ο Νομός μας θα μπορούσε να αποτελεί πρότυπο ανάπτυξης. Έχουμε τα υλικά. Γεωργία, κτηνοτροφία, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο φυσικός μας πλούτος, οι αρχαιότητες, το βουνό μας. Βασικοί πυλώνες ανάπτυξης. Προσωπικά, πιστεύω ότι οι μικρές επιχειρηματικές μονάδες θα αποτελέσουν το καύσιμο για την οικονομική ανασυγκρότηση του τόπου μας. Μπορούμε να παράξουμε πλούτο. Αρκεί η Πολιτεία να σταθεί δίπλα μας. Να μη μας βάζει εμπόδια με τη γραφειοκρατία και την εξοντωτική φορολογία που ουσιαστικά διαλύει κάθε διάθεση επιχειρηματικότητας. Αυτός είναι ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, αυτός είναι ο στόχος του προγράμματός μας.

* Το κείμενο αποτελεί την ομιλία της Φρόσως Καρασαρλίδου στηην Αλεξάνδρεια

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69