tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ένταξη του Συνεδριακού Κέντρου Αλεξάνδρειας στο Εθνικό Πρόγραμμα «Ηλέκτρα»

Tο Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο Ιστορίας και Λαογραφίας του Δήμου Αλεξάνδρειας που εγκαινιάστηκε στις 31 Μαρτίου, κόσμησε το κέντρο της πόλης. Είναι ένα σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο κτίριο 1200τμ σε ένα πνεύμονα πρασίνου συνολικού εμβαδού περίπου 6000τμ.

Το αποτέλεσμα δικαιώνει τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό κομμάτι του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού. Που επιπρόσθετα με τον εκθεσιακό συνεδριακό του χώρο καλύπτει και την ανάγκη των πολιτών για πολιτισμό και επιμόρφωση.

Ο αρχικός σχεδιασμός του να αποτελέσει κέντρο μεταλαμπάδευσης γνώσης και πολιτισμού υλοποιείται σταθερά, με τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται να αφορούν το κοινό, ακόμη και εκτός των στενών ορίων της πόλης της Αλεξάνδρειας.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε η ένταξή του στο πρόγραμμα «Ηλέκτρα». Το «Ηλέκτρα» είναι το εθνικό πρόγραμμα για την ενεργειακή αναβάθμιση Δημοσίων κτηρίων. Πραγματοποιείται μέσα στα πλαίσια του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα εντασσόμενο στην ευρύτερη στρατηγική της χώρας για την μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης των κτιρίων ώστε το 2030 να καταναλώνουμε 32,5% λιγότερη ενέργεια σε σχέση με τις προβλέψεις του 2009.

Ο συνολικός Προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 850.000€ και περιλαμβάνει εγκατάσταση συστήματος θέρμανσης – ψύξης και εγκατάσταση Φ/Β σταθμού στο ηλεκτρικό δίκτυο με λειτουργία υπό καθεστώς ενεργειακού συμψηφισμού (Net‐Metering).

Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης δήλωσε σχετικά:

«Κομμάτι της περιβαλλοντολογικής πολιτικής του δήμου Αλεξάνδρειας είναι και η ενεργειακή αναβάθμιση του Συνεδριακού και Εκθεσιακού Κέντρου Ιστορίας και Λαογραφίας μέσω του «Ηλέκτρα». Ο Δήμος μας επιλέγει όχι μόνο να εξοικονομήσει χρήματα από την μειωμένη κατανάλωση ενέργειας αλλά και σεβόμενος το περιβάλλον, το προστατεύει και προσπαθεί να το παραδώσει στις νέες γενιές καλύτερο».

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69