Logo

Γκυρίνης: "παραμένουμε αντίθετοι με την λειτουργία του εργοστασίου βιολιπασμάτων"

girinis

Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης έκανε την εξής δηλωση: "Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντολογικών Επιπτώσεων που υπέβαλλε η εταιρία «ΒΙΟΛΙΠΑΣΜΑ Α.Ε» με έδρα στο Πλατύ. Η έκπληξή μας συνίσταται στο γεγονός ότι θεωρούσαμε αυτονόητη και δεδομένη την συνεργασία και αλληλεπίδραση των δυο βαθμών της αυτοδιοίκησης και ως εκ τούτου αναμενόμενη και αυτονόητη την ενημέρωση τουλάχιστον του Δημάρχου Αλεξάνδρειας από τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Καλαϊτζίδη που εισηγήθηκε θετικά για το εν λόγω θέμα.

Παρά την μονομερή ενέργεια της περιφέρειας που τελικά εισηγήθηκε θετικά έναντι του αιτήματος εμείς ως διοίκηση του Δήμου Αλεξάνδρειας και διερμηνεύοντας πιστά τα αισθήματα και διαθέσεις των κατοίκων του Πλατέος και της ευρύτερης περιοχής επαναλαμβάνουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι εμμένουμε στην ομόφωνη απόφαση του δημοτικού μας συμβουλίου και συνεχίζουμε να είμαστε αντίθετοι σε κάθε λειτουργία της εν λόγω βιομηχανίας που μόνο προβλήματα δημιούργησε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Επίσης, ως διοίκηση του Δήμου Αλεξάνδρειας δηλώνουμε με πλήρη σαφήνεια και αποφασιστικότητα ότι θα αντιδράσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο ώστε να υλοποιηθεί η ομόφωνη απόφαση του δημοτικού μας συμβουλίου είτε προσφεύγοντας στην δικαιοσύνη είτε στην κεντρική πολιτική σκηνή διεκδικώντας το αυτονόητο που είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η υγεία των δημοτών μας".

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb