Logo

Επιστήμονες: Καλύτερα να πίνεις κρασί παρά να πηγαίνεις γυμναστήριο

Επιμέλεια Μαρία Κελεσίδου, Οινοπαραγωγός

Σύμφωνα με τους επιστήμονες,  τα οφέλη που έχουμε στην υγεία μας από την κατανάλωση κόκκινου κρασιού είναι πολλά περισσότερα από αυτά που έχουμε πηγαίνοντας γυμναστήριο.

Ο Jack Dyck και άλλοι ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Alberta στον Καναδά ανακάλυψαν ότι το κόκκινο κρασί, τα καρύδια και τα σταφύλια έχουνε μια ουσία που ονομάζεται ρεσβερατρόλη, η οποία βελτιώνει την καρδιά, τους μύες και τις οστικές λειτουργίες με το ίδιο τρόπο που βελτιώνει κάποιος το σώμα του πηγαίνοντας γυμναστήριο. Η ρεσβερατρόλη αποδείχτηκε ότι είναι ένα αποτελεσματικό αντιοξειδωτικό, όταν δοκιμάστηκε σε τρωκτικά και πλέον οι επιστήμονες μπορούν με ασφάλεια να κάνουν δοκιμές και σε διαβητικούς. Αν τα αποτελέσματα είναι θετικά, τότε η καρδιακή υγεία του ασθενή θα βελτιωθεί, όπως ακριβώς θα γινόταν αν γυμναζόταν έντονα.

Καθώς οι επιστήμονες και οι λάτρεις του κρασιού πανηγυρίζουν για αυτή  την είδηση, οι γιατροί εξακολουθούν να είναι επιφυλακτικοί. Είναι απίθανο να συστήσουν στους ασθενείς τους να πίνουν οποιοδήποτε είδος αλκοόλ, αφού αυτό μπορεί να προκαλέσει άλλα προβλήματα στο σώμα τους. Θα πρέπει όλοι να έχουμε κατά νου ότι μπορούμε να απολαύσουμε αυτά τα πλεονεκτήματα μόνο όταν πίνουμε με μέτρο, δηλαδή ένα ποτήρι κρασί μετά το δείπνο.

Η ρεσβερατρόλη του κόκκινου κρασιού ανήκει στα ευεργετικά αντιοξειδωτικά που κάνουν καλό στην καρδιά. Επιπλέον, το κόκκινο κρασί  είναι γνωστό ότι μειώνει την κακή χοληστερίνη και προλαμβάνει την θρόμβωση του αίματος.

Άλλα οφέλη για τα οποία είναι γνωστό το κόκκινο κρασί (όταν καταναλώνεται με μέτρο όμως) είναι: η ενίσχυση της μακροζωίας, η μείωση κινδύνου για καταρράκτη και καρκίνο του παχέος εντέρου, η μείωση κινδύνου για διαβήτη τύπου 2. Επίσης ένα άλλο όφελος είναι η επιβράδυνση της μείωσης των λειτουργιών του εγκεφάλου, κάτι για το οποίο είναι γνωστή και η μπύρα. Πιστεύουμε ότι αυτές είναι αρκετά καλές δικαιολογίες για να χαλαρώσετε και να απολαμβάνετε ένα ποτήρι κρασί κάθε βράδυ. Στην υγεία σας!

By Natalie Roterman

 

Πηγή: www.krasiagr.com

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb