tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Οι 5 βασικότεροι λόγοι για να τρώμε βιολογικά προϊόντα

Επιμέλεια Μαρία Ανθοπούλου Κελεσίδου

Παρά το γεγονός της αυξανόμενης γνώσης των ανθρώπων για τα βιολογικά τρόφιμα, αρκετοί έχουν ενδοιασμούς για τη μετάβαση τους στα νέα δεδομένα, και στα όσα προσφέρουν τα οργανικά προϊόντα.

Τα αυξανόμενα ποσοστά ασθενειών που σχετίζονται με την κακή διατροφή, είμαστε σίγουροι πως θα τους κάνουν να το σκεφτούν καλύτερα. Εάν ανήκετε και εσείς σε αυτή τη μερίδα προβληματισμένων καταναλωτών, για να βοηθήσουμε σας παρουσιάζουμε τους πέντε κυριότερους λόγους για τους οποίους τα βιολογικά υπερέχουν και καλό θα είναι να τα προτιμάτε...

Κρατήστε τα χημικά μακριά από το πιάτο σας...

Είναι γνωστό γεγονός ότι πολλές υπηρεσίες προστασίας περιβάλλοντος έχουν εκτεταμένες έρευνες που συνδέουν πολλά φυτοφάρμακα και χημικά με τον καρκίνο και άλλες ασθένειες. Μελέτες δείχνουν πως το 90% του συνόλου των μυκητοκτόνων, το 60% όλων των ζιζανιοκτόνων και το 30% όλων των εντομοκτόνων είναι καρκινογόνα.

Εκτός από αυτό, εκτιμάται ότι η χρήση φυτοφαρμάκων μπορεί να προκαλέσει επιπλέον 4.000.000 περιπτώσεις καρκίνου μεταξύ των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Όλα αυτά τα γεγονότα επισημαίνουν ότι τα τρόφιμα που έχουν καλλιεργηθεί με χημικά φυτοφάρμακα, είναι επιβλαβή για την υγεία μας.

Σημαντικό γεγονός αποτελεί πως τα φυτοφάρμακα δημιουργήθηκαν για να σκοτώσουν τους ζωντανούς οργανισμούς στα φυτά, αλλά με τη σειρά τους έχουν γίνει ιδιαίτερα τοξικά και για τον άνθρωπο. Ευθύνονται για γενετικές ανωμαλίες, νευρικές βλάβες και γενετικές μεταλλάξεις.

Τα βιολογικά προϊόντα καλλιεργούνται χωρίς τη χρήση χημικών φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων.

Γεύση !!!

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι σεφ σε όλο τον κόσμο, προτείνουν και χρησιμοποιούν βιολογικά τρόφιμα σε πολύ εξειδικευμένες συνταγές τους. Ο λόγος είναι απλός. Τα βιολογικά συνήθως έχουν καλύτερη γεύση.

Η χρήση των λιπασμάτων και τεχνητών ορμονών, κάνουν τα φρούτα και τα λαχανικά να χάσουν πολλές ζωτικής σημασίας θρεπτικές ουσίες και μέταλλα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Προτιμάτε εποχιακά βιολογικά προϊόντα και όχι εκτός εποχής. Καλό είναι επίσης να αποφεύγετε τα προϊόντα θερμοκηπίου, αφού συνήθως υστερούν σε γεύση. Δυστυχώς στη βιολογική γεωργία, επιτρέπεται να καλλιεργούνται προϊόντα σε θερμοκήπια.

Προστατέψτε τις μελλοντικές γενιές

Τα παιδιά είναι πιο ευάλωτα σε χημικές ουσίες από τους ενήλικες, τουλάχιστον όσον αφορά στην έκθεση τους σε αυτές. Απορροφούν τέσσερις φορές περισσότερες ουσίες από ότι τα ενήλικα άτομα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οκτώ φορές περισσότερο να νοσήσουν στο μέλλον από καρκίνο, ο οποίος θα οφείλεται στα φυτοφάρμακα από τα τρόφιμα.

Έτσι λοιπόν με τα βιολογικά τρόφιμα, διασφαλίζουμε όσο μπορούμε την υγεία των παιδιών, για τα οποία είμαστε υπεύθυνοι.

Προστατέψτε τους υδάτινους πόρους

Το 70% της μάζας του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από νερό αλλά και κοντά το 70% του πλανήτη, επίσης είναι νερό. Όλα τα χημικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούνται στη συμβατική γεωργία, καταλήγουν να μολύνουν τους υδάτινους πόρους και φυσικά και εμάς τους ίδιους...

Προωθήστε τη... βιοποικιλότητα !!!

Η μονοκαλλιέργεια στη σύγχρονη γεωργία, έχει ενισχύσει την πρακτική της φύτευσης της ίδιας καλλιέργειας σε μεγάλες εκτάσεις γης, χρόνο με το χρόνο. Αν και αυτή η τακτική έχει τριπλασιάσει τη γεωργική παραγωγή, εντούτοις έχει ως συνέπεια το βαρύ τίμημα της εξαφάνισης της ποικιλομορφίας. Στη βιολογική γεωργία, μια από τις σημαντικότερες τακτικές καλλιέργειας αποτελεί η αμειψισπορά.

Σημ. Αμειψισπορά ορίζεται η εναλλαγή καλλιεργειών στο ίδιο χωράφι. Η αμειψισπορά μπορεί να περιέχει και αγρανάπαυση. Σκοπός της είναι ο εμπλουτισμός της γης με συστατικά που άλλα φυτά απορροφούν και άλλα αποδίδουν στο έδαφος. Η καλλιέργεια ενός μόνο φυτού (μονοκαλλιέργεια) έχει ως αποτέλεσμα μειώνονται τα συστατικά τα οποία απορροφά σε κάθε καλλιεργητική περίοδο.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, τα οποία προστατεύουν την προσωπική μας υγεία και τη γενική ευημερία του πλανήτη, σίγουρα αρκετοί θα το σκεφτούν σοβαρότερα να εντάξουν στη διατροφή τους τα βιολογικά προϊόντα. Αν και ακριβότερα, έχουν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο για το μέλλον μας...

Πηγή: www.organiclife.gr

 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69