Ενθουσίασε τους Βεροιώτες "Η Κάρμεν" (φωτορεπορτάζ)

karmen star

Ενθουσιασμένο αποχώρησε από το Κινηματοθέατρο Σταρ το Βεροιώτικο κοινό που παρακολούθησε τη νέα παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, την "Κάρμεν" του Μπιζέ. Η παράσταση ταξιδεύει σε 22 πόλεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος "Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος", το οποίο πραγματοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Η αίθουσα του Σταρ γέμισε και το κοινό παρακολούθησε μια από τις πιο δημοφιλείς όπερες παγκοσμίως που καταφέρνει να συγκινεί διαχρονικά με τη δύναμη, τη ζωντάνια και την απλότητά της. Η τραγική ιστορία της είναι πάντα επίκαιρη, αφού ο έρωτας, το πάθος, η ανάγκη για την ελευθερία είναι δομικά στοιχεία της ανθρώπινης φύσης. Οι συγκλονιστικές μελωδίες του Μπιζέ, οι υπέροχες άριες και τα ντουέτα, σκιαγραφούν με μαγικό τρόπο τη δραματική ιστορία και τα συναισθήματα των χαρακτήρων.

Η υπόθεση της όπερας αφορά τα παράφορα αισθήματα του δεκανέα Nτον Ζοσέ για την τσιγγάνα Κάρμεν. Η δική της, πιο ελεύθερη άποψη για τον έρωτα, την οδηγεί τελικά στον θάνατο. Η σκηνοθέτρια της όπερας Αγγέλα – Κλεοπάτρα Σαρόγλου έχει μεταφέρει τη δράση του έργου στην Ισπανία του σήμερα μέσα από την αισθητική του σινεμά του Πέδρο Αλμοδόβαρ.

Πριν από την παράσταση χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας Αντώνης Γκαλίτσιος, ο Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Πολιτισμού "Σταύρος Νιάρχος" Γιάννης Τροχόπουλος και η υπέθυνη περιοδείας Αστερία Σαμουελιάν.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία Αγγέλα – Κλεοπάτρα Σαρόγλου
Σκηνικά Γιώργος Κολιός
Κοστούμια Αλεξία Θεοδωράκη
Φωτισμοί Σπύρος Τζώρας
Πιάνο Γιάννης Τσανακαλιώτης, Σοφία Ταμβακοπούλου, Δόμνα Χάλαρη

Τους ρόλους ερμήνευσαν (με αλφαβητική σειρά):

Ντον Ζοσέ Φίλιππος Μοδινός – Δημήτρης Πακσόγλου – Δημήτρης Σιγαλός – Γιάννης Χριστόπουλος
Εσκαμίγιο / Μοράλες Άκης Λαλούσης – Αρκάδιος Ρακόπουλος – Γιάννης Σελητσανιώτης – Διονύσης Τσαντίνης
Θουνίγα / Ντανκαΐρε Νικόλαος Καραγκιαούρης – Γιώργος Ματθαιακάκης –Κώστας Μαυρογένης – Διονύσης Τσαντίνης
Κάρμεν Κασσάνδρα Δημοπούλου – Ινές Ζήκου - Διαμάντη Κριτσωτάκη – Μαρισία Παπαλεξίου
Μικαέλα / Φρασκίτα Αντωνία Καλογήρου – Σοφία Μητροπούλου – Δέσποινα Σκαρλάτου
Μερσέδες Μαρία Βλαχοπούλου – Ελένη Δάβου – Αθηνά Καστρινάκη – Βίκυ Τσιλιακού

{globalflash.gallery 4}