«Σχολείο για Κλόουν» και στη Νάουσα 10 & 11 Φεβρουαρίου

Φέτος το χειμώνα το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας ένωσαν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν από κοινού στα παιδιά και σε όσους θέλουν να νιώθουν παιδιά το εξαιρετικό έργο του Friedrich Karl Waechter «Σχολείο για Κλόουν» σε μετάφραση Ξένιας Καλογεροπούλου και σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου.

Το «Σχολείο για Κλόουν» παρακολούθησαν πάνω από 8.000 μαθητές μέχρι σήμερα στη Βέροια από τα σχολεία Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας και 6.500 μαθητές στην Καβάλα.
Για δεύτερη χρονιά φέτος η παράσταση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας ταξιδεύει στη Νάουσα, την Τρίτη 10 και την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας με την αρωγή του Δήμου Νάουσας.

Σε ένα σχολείο για κλόουν δάσκαλος και μαθητές προσπαθούν να συνυπάρξουν μέσα από καθημερινές συγκρούσεις, με κοινό παρονομαστή την αγάπη και των δυο για τον κόσμο των κλόουν.
Η αυταρχικότητα και η πειθαρχία του δασκάλου κλόουν έρχονται αντιμέτωπες με τον αυθορμητισμό και τη φαντασία των εκκολαπτόμενων κλόουν.

Οι μαθητές με γνώμονα τη παιδική αθωότητα τους και τον κόσμο του ονείρου αντιδρούν στη στείρα διδασκαλία...στο τέλος οι ήρωες πάντα νικάνε και το παιχνίδι δεν τελειώνει ποτέ.
Μια φαντασμαγορία χρωμάτων και μουσικής περιβάλει όλη τη σκηνοθετική ματιά ενώ χορογραφίες με πατίνια , κορδέλες, μηχανάκια , ξυλοπόδαροι, μεταφέρουν τους θεατές σε ονειρικούς κόσμους.

Το αριστουργηματικό έργο του Βέχτερ είναι ένας ύμνος στην παιδική αθωότητα και φαντασία επισημαίνοντας ταυτόχρονα το πόσο εύθραυστη και ευάλωτη μπορεί να γίνει όταν έρθει αντιμέτωπη με την αυταρχικότητα, την απαξίωση και τα διδακτικά στεγανά
«Σχολείο για κλόουν»
μετάφραση : Ξένια Καλογεροπούλου
σκηνοθεσία : Τάσος Ρατζος
κινησιολογία : Ειρήνη Καλογηρά
σκηνικά- κοστούμια : πανωκατω7
μουσική : Θοδωρής Παπαδημητρίου
βοηθός σκηνοθέτη : Βασιλειάδου Παυλίνα
ηθοποιοί : Πασχάλης Αραμπατζής, Θωμάς Μπάντας, Μαριλού Βόμβολου, Μάριος Κωνσταντίνου, Ανδρέας Βασιλείου
Πληροφορίες, κλείσιμο παραστάσεων στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας: 2331078140, 141 & 142.