Η γλυκόπικρη ιστορία των «κάτω απ’ τ’ αστέρια» παρουσιάστηκε στην Βέροια (φωτογραφίες, βίντεο)

Η θεατρική παράσταση «Οι κάτω απ’ τ’ αστέρια» του Τηλέμαχου Τσαρδάκα παρουσιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής 1 Φλεβάρη, στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Βέροιας.

Η δύο ταλαντούχοι ηθοποιοί, Λίλα Μπακλέση και Κωνσταντίνος Μπιμπής, προσέφεραν χιούμορ και συγκίνηση με τις ερμηνείες τους, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του Βεροιώτικου κοινού.

Η υπόθεση του έργου είχε ως εξής:

Τέλη των 80ς, αρχές των 90ς. Στην πόλη ενός νησιού, δύο παιδιά, η Μένια και ο Νικολής πάνε μαζί σχολείο, γίνονται αχώριστοι, ονειρεύονται, μεγαλώνουν, κάνουν έρωτα, ερωτεύονται «για πάντα». 

Τα χρόνια πέρασαν και τα πράγματα δεν ήρθαν όπως θα ήθελαν. Οι δύο ήρωες όμως ποτέ δεν έπαψαν να σημαδεύουν ο ένας τον άλλο. Παρά τις επιλογές που είχαν κάνει στις ζωές τους, ανάμεσά τους, εξακολουθούσε να καίει μια πυρκαγιά άγρια.

Η τελική αναμέτρηση ενός μεγάλου εγκλωβισμένου έρωτα και μια συνάντηση που χρωστούσε ο Νικολής στην Μένια και η Μένια στον Νικολή.

Η ιστορία των «κάτω απ’ τ’ αστέρια» δόθηκε με χιούμορ και συγκίνηση, τρυφερότητα και απόρριψη, σύγκρουση και νοσταλγία.

Μια ιστορία αγάπης και ενηλικίωσης, για τις πολύ μεγάλες προσδοκίες και την πολύ σκληρή πραγματικότητα, με φόντο τη μικρή κοινωνία της επαρχίας, τις παραλίες του καλοκαιριού και την ξέγνοιαστη εποχή της αθωότητας.

Συντελεστές: 

Ερμηνεία - Σκηνοθεσία: Λίλα Μπακλέση, Κωνσταντίνος Μπιμπής
Σκηνικά: Αντώνης Χαλκιάς
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Συνεργασία στη σκηνοθεσία: Άρτεμις Γρύμπλ
Φωτισμοί: Σεσίλια Τσελεπίδη
Δ/νση Παραγωγής: Λευτέρης Πλασκοβίτης 
Παραγωγή: K2L ΑΛΦΑ – ΙΔΕΑ Ε.Ε
Σε συνεργασία: με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας