Από την Επίδαυρο στην Βέροια η παράσταση "Αγαμέμνων"

Την παράσταση «Αγαμέμνων» του Αισχύλου θα παρουσιάσει απόψε το βράδυ στην Βέροια, ώρα 9.30μ.μ., το ΔΗΠΕΘΕ. Μετά την πρεμιέρα στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, 6 & 7 Ιουλίου, ξεκινά την περιοδεία σε Ελλάδα και Κύπρο, με πρώτο σταθμό τη Βέροια! Με αφορμή την αποψινή παράσταση, δόθηκε συνέντευξη τύπου, στην οποία παραβρέθηκε ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Νίκος Μαυροκεφαλίδης και ηθοποιοί του έργου. 

Ο κ. Βοργιαζίδης είπε ότι ήταν τιμητική η πρόσκληση του Φεστιβάλ Επιδαύρου και αναφέρθηκε στην διαχρονική πορεία του ΔΗΠΕΘΕ. 

Ο ηθοποιός Γιάννης Στάνκογλου είπε ότι το κοινό της Βέροιας είναι ζεστό και ξέρει από θέατρο ενώ τόνισε ότι πρέπει να δοθεί πνοή στα ΔΗΠΕΘΕ. Ο ηθοποιός Θοδωρής Κατσαφάδος, τόνισε ότι οι συνεργασίες των ΔΗΠΕΘΕ μπορούν να παρουσιάσουν ποιοτικό θέατρο στην περιφέρεια και να καταπολεμηθεί η αρπαχτή ορισμένων θιάσων. Είπε ακόμη ότι το έργο είναι αγαπημένο και το επιτελείο εξαιρετικό. 

DSC 0831

Ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Νίκος Μαυροκεφαλίδης μίλησε για την συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και την πρόκληση του Φεστιβάλ Επιδαύρου ενώ για την παράσταση είπε ότι είναι εξαιρετική.

Για την παράσταση μίλησε με τα καλύτερα λόγια το μέλος του ΔΗΠΕΘΕ Ευγενία Καβαλάρη, που παρακολούθησε την παράσταση στην Επίδαυρο.

Δείτε αποσπάσματα από την συνέντευξη τύπου:

Λίγα λόγια για την παράσταση

Ο Αγαμέμνων επιστρέφει στο Άργος, μετά το τέλος του Τρωικού πολέμου. Η υποδοχή της Κλυταιμήστρας μοιάζει θερμή, όμως κρύβει ένα οργανωμένο σχέδιο εκδίκησης, που έχει καταστρώσει μαζί με τον Αίγισθο, προκειμένου να εκδικηθεί τη θυσία της Ιφιγένειας, που σφαγιάστηκε για να ξεκινήσουν τα πλοία προς την Τροία. Καθώς η Κλυταιμήστρα δολοφονεί τον Αγαμέμνονα και την αιχμάλωτη πριγκίπισσα Κασσάνδρα, ακολουθεί τον κύκλο του αίματος του οίκου των Ατρειδών που ξεκίνησε με την Ιφιγένεια και συνεχίζεται στις επόμενες τραγωδίες της τριλογίας.

Το έργο ανεβαίνει σε νέα μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα και πρωτότυπη μουσική του Χάρη Πεγιάζη. Η παράσταση θα παρουσιαστεί στη Βέροια, Θέατρο άλσους «Μελίνα Μερκούρη», την Τρίτη 10 Ιουλίου 2018, ώρα 9.30μ.μ., με γενική είσοδο: 10€.

DSC 0839 1