Ένα ροδάκινο αφηγήθηκε την ιστορία του στο φουαγιέ του Δημαρχείου Βέροιας (φωτογραφίες, βίντεο)

Στα πλαίσια του 3ου Φεστιβάλ Ροδάκινου, το πρωί του Σαββάτου 16 Ιουνίου, στο φουαγιέ του Δημαρχείου Βέροιας πραγματοποιήθηκαν δράσεις εικαστικών και κουκλοθέατρου, από το «Σπίτι της Γιαγιάς Μαρίκας».

Το ισόγειο του Δημαρχείου κατέκλεισε από παιδιά όλων των ηλικιών που συμμετείχαν στις δράσεις και παρακολούθησαν την πρωτότυπη παράσταση.

Στο πρώτο μέρος οι μικροί καλλιτέχνες ζωγράφισαν μία μεγάλη αφίσα σε χαρτί μέτρου, με θέμα ένα χωράφι ροδάκινα.

Στη συνέχεια απόλαυσαν την παράσταση κουκλοθεάτρου με τίτλο "Ένα ροδάκινο αφηγείται", που παρουσίασαν τα μέλη του εργαστηρίου κουκλοθεάτρου από το «Σπίτι της Γιαγιάς Μαρίκας» (τα οποία κατασκεύασαν μόνα τους τις μαριονέτες και το δέντρο, δηλαδή τα σκηνικά του έργου), μαζί με την Αρελάκη Βάσω (δασκάλα, εικαστικός, σκηνοθέτης παραμυθιού, εμψυχώτρια) η οποία αφηγήθηκε το παραμύθι. Μία ιστορία για πρίγκηπες, πριγκήπισσες και φυσικά... ροδάκινα... Μία μουσική ροδακινοιστορία που συνδύασε την αφήγηση, το κουκλοπαίξιμο, τη μουσική αλλά και την κατασκευή ροδάκινων από χαρτί, δράση που συμμετείχαν τα παιδιά.

Τελειώνοντας μοιράστηκαν στα παιδιά παιδικά καπέλα του φεστιβάλ, χυμοί και κομπόστες.

Τα ονόματα των συντελεστών με αλφαβητική σειρά:

Ομάδα κουκλοθεάτρου:

Ζησόπουλος Θοδωρής, Ζησοπουλος Θάνος (και στη μουσική), Καλαμπούκα Δέσποινα, Παπαναστασίου Δέσποινα, Σταμάτη Δέσποινα, Σταμάτη Αναστασία, Ραφτοπούλου Ερμιόνη

Ομάδα μουσικού συνόλου:

Ματσεντίδου Ελευθερία (κρουστά-τραγούδι) , Κουτσίδης Χρήστος (κιθάρα), Ζησόπουλος Θάνος (κρουστά)

Σημαντική ήταν η βοήθεια των:

-Κικής Ταραλά (κατασκευή σκηνικών αντικειμένων και εμψύχωση κουκλοπαιχτών κατά την προετοιμασία της παράστασης)

-Κατερίνας Αναστασίου (εικαστικός που σχεδίασε με τη βοήθεια των παιδιών το σκηνικό αλλά και πραγματοποίησε τη δράση «φτιάχνουμε το δικό μας ροδάκινο από χαρτί»)

-Ζάχο Σεργίου (εικαστικός - δάσκαλος στο Σπίτι της Γιαγιάς Μαρίκας που πραγματοποίησε την εικαστική δράση "'Ένα πολύχρωμο χωράφι με ροδάκινα", ζωγραφική από παιδιά σε χαρτί μέτρου...)

*Η σημερινή εικαστική δράση στηρίχθηκε στις παιδαγωγικές μεθόδους που ακολουθούνται στο Σπίτι της Γιαγιάς Μαρίκας, που σχετίζονται με βιωματική μάθηση και τη σημασία της τέχνης σε αυτή τη διαδικασία μάθησης.