Logo

Η "Δεσποινίς Τζούλια" παρουσιάστηκε από τον Όμιλο Φίλων Θεάτρου στην Στέγη (φωτογραφίες, βίντεο)

Την παράσταση "Δεσποινίς Τζούλια" παρουσίασε ο Όμιλος Φίλων Θεάτρου και Τεχνών Βέροιας την Δευτέρα 4 Ιουνίου, στην γεμάτη αίθουσα της Αντωνιάδειου Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Βέροιας.

Οι θεατές απόλαυσαν το αριστούργημα του Σουηδού θεατρικού συγγραφέα, μυθιστοριογράφου και ζωγράφου Άουγκουστ Στρίντμπεργκ. Το έργο “Δεσποινίς Τζούλια”, που γράφηκε το 1888 είναι ένα από τα γνωστότερα νατουραλιστικά έργα του και αναφέρεται στη διαμάχη των δύο φύλων για την κυριαρχία η οποία εντείνεται μέσα από τη σύγκρουση των δύο αντίθετων κοινωνικών τάξεων.

Η υπόθεση εκτυλίσσετε στην Σουηδία, την νύχτα παραμονής μεσοκαλόκαιρου, μιας από τις μεγαλύτερες γιορτές της χώρας. Ο αρραβώνας της κόρης του κόμη, της Δεσποινίς Τζούλιας έχει πρόσφατα διαλυθεί. Η ίδια αντί να πάει με τον πατέρα της επίσκεψη στους συγγενείς της, μένει σπίτι και περνάει τη νύχτα με τον Ζαν, έναν υπηρέτη, που έχει ερωτικό δεσμό με την Χριστίνα, μια υπηρέτρια.

Επρόκειτο για ένα πολυεπίπεδο έργο που αποτύπωσε με εξαιρετικό τρόπο τις σχέσεις τριών προσώπων, τη σύγκρουση των φύλων, τα ανθρώπινα απωθημένα και συμπλέγματα, τις ταξικές αντιθέσεις αλλά και τις ανθρώπινες φιλοδοξίες. Η εξέλιξη είναι δραματική με πολλές ανατροπές.

Επόμενη παράσταση θα δοθεί την Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 9μμ.

Συντελεστές παράστασης

Σκηνοθεσία – Κινησιολογία: Ναυσικά Στάθη 
Σκηνικά - Κοστούμια: Ισαβέλλα Κωνσταντούδη 
Δεσποινίς Τζούλια: Δέσποινα Γιάγκογλου 
Ζαν: Σπύρος Καραγιάννης 
Χριστίνα: Κατερίνα Σαμαρτσίδου

{jlex}flickr:72157667726905227{/jlex}

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb