Logo

“Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων” από την Ομάδα «Σχέδιο Α’» του ΔΗΠΕΘΕ την Πέμπτη 31 Μαΐου

Η Ομάδα «Σχέδιο Α’» (παιδιά Δ’ Δημοτικού) του Τμήματος Θεατρικής Υποδομής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας παρουσιάζουν την παράσταση “Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων”, του Λιούις Κάρολ σε διασκευή και σκηνοθεσία Δήμητρας Σταματίου. Η παράσταση θα δοθεί 2018 στις 9.00μ.μ. στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, με γενική είσοδο 3€.

Προπώληση εισιτηρίων: γραφεία ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, 3ος όροφος Χώρου Τεχνών, τηλ. 2331078140.

Συντελεστές Παράστασης

Συγγραφέας: Λιούις Κάρολ

Σκηνοθεσία-Διασκευή κειμένου: Δήμητρα Σταματίου

Σκηνογραφία (σχεδιασμός & κατασκευή) /Ενδυματολογία: Γεωργάκη Χαρά, Γεωργόπουλος Δημήτρης, Όσσα Μαρία, Τσιριγώτη Σοφία.

Μουσική Επιμέλεια: Δήμητρα Σταματίου

Φωτισμοί: Γιώργος Βέγκος

Ηχοληψία: Αλέξανδρος Καροτσέρης

Οργάνωση Παραγωγής-Προβολή: Κατερίνα Γρηγοριάδου

Τεχνική Υποστήριξη: Πέτρος Μαλιάρας, Χρύσα Μπακογιάννη.

Τους ρόλους ερμηνεύουν (αλφαβητικά): Αβραμίδου Γεωργία, Αντωνιάδου Παναγιώτα, Γκαγκούση Δήμητρα, Θεοχαροπούλου Ελένη Μυρτώ, Ιορδανίδου Ελευθερία, Ιωσηφίδης Κυριάκος, Κοπαλίδης Γιώργος, Κοπαλίδης Φίλιππος, Κυβεντίδης Χάρης, Νούλα Λυδία, Οικονομίδου Αναστασία, Παυλίδου Σοφία, Ραπτοπούλου Κατερίνα, Σαρηγιαννίδου Βάλια, Τρούπκος Φίλιππος, Τσακαλίδου Ζωή, Τσανακτσίδου Ραφαηλία, Τσιούντα Φιλιώ, Χατζόπουλος Αντώνης.

Σημείωμα Σκηνοθέτη

Ένα κορίτσι πέφτει σε μια κουνελότρυπα και μεταφέρεται σε μια χώρα μαγική. Μια χώρα που δεν ισχύουν οι κοινωνικοί κανόνες και που το παράδοξο είναι το φυσιολογικό. Αφήνει πίσω της τη λογική που διέπει τον κόσμο της (που είναι κι ο δικός μας) και συνομιλεί με ζώα και πουλιά, ψάχνει λύσεις στα τρελά αινίγματα του Καπελά, δέχεται συμβουλές από μια κάμπια και παίζει κρίκετ παρέα με τραπουλόχαρτα. Ξένη ανάμεσα σε ξένους, προσπαθεί να ταιριάξει χωρίς να κρίνει, ψάχνοντας να μάθει, να βρει απαντήσεις αλλά και τον ίδιο της τον εαυτό.

«Είναι παράξενος ο κόσμος; Ή μήπως άλλαξα εγώ;» θα αναρωτηθεί η Αλίκη στην αρχή του έργου. Μέχρι να ανακαλύψει πως τίποτα απ' όλα αυτά δεν έχει σημασία. Αφήνεται σε οποιαδήποτε αλλαγή με όπλο την αγνότητα και τη φαντασία της. Κι όταν κάποια στιγμή αμφισβητήσει την ύπαρξη του μαγικού της κόσμου, εκείνος παύει να υπάρχει! Έχει όμως πια κερδίσει τη γνώση για να τον επαναφέρει, όποτε θέλει εκείνη. Γιατί αυτό είναι η Αλίκη…. Μια ύπαρξη μοναδική, η οποία ακροβατεί όπως εκείνη θέλει ανάμεσα στην πραγματικότητα και το φανταστικό!

Η παράσταση είναι αφιερωμένη σε μια δική μου Αλίκη που δε ζει πια εδώ και πάντα πίστευε στους μαγικούς κόσμους.

Ευχαριστώ τους μαθητές μου που με την παιδική τους τρέλα, ζωντανεύουν τη Χώρα των Θαυμάτων!

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb