Παρουσιάστηκε στη Βέροια η τραγωδία του Ευριπίδη «Εκάβη» από μαθητές των 4ου ΓΕΛ & 2ου Γυμνασίου Βέροιας (φωτογραφίες, βίντεο)

Στα πλαίσια της  6ης Θεατρική Άνοιξης Εφήβων Γυμνασίων & Λυκείων Ημαθίας, Πιερίας και Πέλλας πραγματοποιήθηκε η παράσταση της τραγωδίας του Ευριπίδη «Εκάβη», την Τρίτη 24 Απριλίου, στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Βέροιας.

Την εκδήλωση προλόγισε η Φιλόλογος του 4ου ΓΕΛ Βέροιας Γιούλη Νάστου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Διευθυντής του 4ου ΓΕ.Λ. Βέροιας Θεοτοκίδης Πασχάλης, η Καθηγήτρια του 4ου ΓΕΛ Βέροιας Καριπίδου Παρθενόπη και η Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Βέροιας Αργυριάδου Αναστασία.

Στην παράσταση συνεργάστηκαν οι μαθητές του 4ου Γενικού Λυκείου Βέροιας και του 2ου Γυμνασίου Βέροιας, με την συμβολή των εκπαιδευτικών, Νάστου Παναγιούλας και Ταχματζίδη Δημήτριου.

Το κοινό απόλαυσε το αποτέλεσμα ενός ταξιδιού που διήρκεσε έξι μήνες περίπου. Μία πολυεπίπεδη προσπάθεια και συνεργασία των δύο σχολείων. Τους χαρακτήρες του έργου ερμήνευσαν οι μαθητές και μαθήτριες του 4ου ΓΕΛ Βέροιας, ενώ τον χορό ενσάρκωσαν οι μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Βέροιας.

Λίγα λόγια για το έργο

Η Εκάβη μετά την άλωση της Τροίας, από τους Αχαιούς, περιμένει μαζί με τις άλλες Τρωαδίτισσες το καράβι που θα την φέρει σκλάβα στην Ελλάδα. Στις συμφορές του πολέμου έρχονται να προστεθούν νέα δεινά: η θυσία της κόρης της, Πολυξένης, στον τύμβο του Αχιλλέα και ο φόνος του στερνού της γιου, Πολύδωρου, από τον βασιλιά της Θράκης, τον Πολυμήστορα…

Τους ρόλους ερμήνευσαν

Αφηγητής 1: Γεωργία Τρέβλα

Αφηγητής 2: Χρύσα Σολάκογλου

Εκάβη 1: Μαρία Γκιλιοπούλου

Εκάβη 2: Ειρήνη Βατμανίδου

Εκάβη 3: Ελένη Τσίλη

Πολύδωρος: Σταύρος Ταραμονλής

Πολυξένη: Τάνια Γραμματικοπούλου

Οδυσσέας: Άρης Δελαντώνης

Ταλθύβιος: Γιώργος Αλεξίου

Αγαμέμνων: Κώστας Κατράνας

Βάγια: Άντρια Χαρπαντίδου

Πολυμήστωρ: Γιώργος Σέφερ

Ακόλουθος 1: Ιώβ Χοχλιούρος

Ακόλουθος 2: Κώστας Γιαννουσόπουλος

Κορυφαία: Βασιλική Πιπερίδου

Χορός:

Ελένη Μπέκιου

Κασσάνδρα Παναγιωτούλα

Χρυσή Μουστακοπούλου

Βασιλική Χαρέλα

Αρτεμία Μωϋσίδου

Μαρίνα Νταμπακάκη

Φιλίτσα Λοκμανίδου

Γωγώ Κούρτη

Υποβολέας 1: Γεωργία Τρέβλα

Υποβολέας 2: Χρύσα Σολάκογλου

Ήχος και Φως: Ευγένιος Βαρακλής

Μουσική Επιμέλεια: Γιάννης Μαντρατζής

{jlex}flickr:72157696056517895{/jlex}