Logo

ΔΗΠΕΘΕ: Η παράσταση "Εις τους πέντε δρόμους" και φέτος στα χωριά και τις γειτονιές της Βέροιας

Την ευκαιρία να βρεθεί κοντά στον κόσμο, που μένει το καλοκαίρι στην πόλη ή στα χωριά, έχοντας επαγγελματικές υποχρεώσεις και να προσφέρει δωρεάν μια μουσικοθεατρική παράσταση, η οποία απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και θυμίζει ασπρόμαυρη ελληνική ταινία για όλη την οικογένεια, θα έχει φέτος το καλοκαίρι το ΔΗΠΕΘΕ. 

Πρόκειται να επαναλάβει την παραγωγή της παράστασης «Εις τους πέντε δρόμους» της Λένας Πετροπούλου και θα κάνει περιοδεία με παράσταση, δωρεάν προς το κοινό, στις γειτονιές της Βέροιας και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Βέροιας.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΔΡΟΜΟΥΣ»

Το χειμώνα του 1947 ο νεαρός λούστρος Ασημάκης Ιορδάνογλου γνωρίζεται με τον ιδιοκτήτη του χορευτικού κέντρου «Εις τους πέντε δρόμους» Θανάση Μελέγκογλου. Ο Θανάσης εντυπωσιάζεται απο την τιμιότητα του νεαρού Ασημάκη, τον προσλαμβάνει στο κέντρο και η ζωή του Ασημάκη αλλάζει. Η γνωριμία των δυο ανδρών μας γυρνάει μερικά χρόνια πίσω στους τεκέδες του ’30 , στα πρώτα βήματα του Θανάση αλλά και στην Σμύρνη, πρίν την καταστροφή, όπου κρύβεται ένα μοιραίο μυστικό. 

Το μωσαϊκό της ιστορίας συμπληρώνουν γυναίκες του τεκέ, καθημερινοί άνθρωποι της βιοπάλης, της Αθηναϊκής νύχτας και της σαγηνευτικής Σμύρνης. Το κωμικό, μα συνάμα δακρύβρεχτο ταξίδι, σε μέρη και εποχές που χάθηκαν για πάντα, συντροφεύει από σκηνής ζωντανή μουσική σε ήχους ρεμπέτικους, λαϊκούς, σμυρανέικους.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Λένα Πετροπούλου
Διδασκαλία θεατρικού τραγουδιού: Κωνσταντίνος Μελίδης
Σκηνικά- Κοστούμια: ΝόVAN theatre group
Γραφιστική Επιμέλεια: Γεώργιος Δερνίκας
Βοηθός παραγωγής: Gilles Drag

ΔΙΑΝΟΜΗ

Λένα Μπαχάρ, Δημητρούλα, Αφήγηση: Λένα Πετροπούλου
Θανάσης Μελέγκογλου, Αποστόλης Αλέπουρας: Νίκος Ταπλίδης
Τούλα Ντόντου, Γυναίκα του τεκέ, Αφήγηση: Μαρία Παπαγιαννάκη
Ασημάκης Ιορδάνογλου, Λαμπράκης Μπεζεστένης: Πέτρος Μαλιάρας,
Χρηστάρας, Άρης Μπίνης: Γεώργιος Δερνίκας
Μαράκι, Γκαρσόνα, Γυναίκα του τεκέ, Αφήγηση: Δήμητρα Σταματίου
Παίζουν οι μουσικοί: Άγγελος Μπουρνάς, Πάνος Χαραλαμπίδης

Δέκα παραστάσεις πέρσι

Στις 13 Σεπτεμβρίου έκλεισε ο κύκλος των δέκα παραστάσεων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας στις γειτονιές της Βέροιας και σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου με τη μουσικοθεατρική παράσταση «Εις τους πέντε δρόμους» της Λένας Πετροπούλου.

Στην πόλη της Βέροιας δόθηκαν τρεις παραστάσεις: Στον Προμηθέα (αυλή 2ου Γυμνασίου), στην αυλή του 4ου Δημοτικού Σχολείου και στο ανοιχτό θεατράκι της Αγίας Παρασκευής (Πασά-Κιόσκι). Στις τοπικές κοινότητες επτά παραστάσεις: στη Βεργίνα (στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου), στον Άγιο Γεώργιο (στην αυλή του Σχολείου), στα Ριζώματα (στο κλειστό θέατρο του Δημ. Σχολείου), στη Ραχιά (στην αυλή του Σχολείου), στα Ασώματα (στην αυλή του Σχολείου) στο Διαβατό (στην αυλή του Σχολείου) και στη Δημ. Κοινότητα Μακροχωρίου (σε πλατεία).

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb