Συγκίνησε το κοινό η παράσταση «Σοφία σε θυμάμαι» (φωτογραφίες, βίντεο)

Η εβδομάδα θεάτρου στην Βέροια συνεχίστηκε με την παράσταση «Σοφία σε θυμάμαι» της Τάνιας Χαροκόπου, σε σκηνοθεσία Μενέλαου Τζαβέλλα.

Η παράσταση, που τελεί υπό την Αιγίδα του Ομίλου Unesco Πειραιώς & Νήσων, δόθηκε την Τετάρτη 28 Μαρτίου, στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών.

Οι θεατές απόλαυσαν τις εξαιρετικές ερμηνείες των ηθοποιών, που μέσα από τις διηγήσεις τους ταξίδεψαν στο χρόνο, σαράντα χρόνια μετά από το τελευταίο ταξίδι της Σοφίας Βέμπο. Με μια αφήγηση συνταρακτικά απλή και ανθρώπινη, γνώρισαν άγνωστες πτυχές της ζωής της, στοιχεία και καταστάσεις της πολυτάραχης ζωής της Σοφίας Βέμπο, «της δικής μας Σοφίας».

Η συγκλονιστική καριέρα της Σοφίας, τα τραγούδια της, τα ερωτικά της σκιρτήματα, η δυναμική φιλόδοξη προσωπικότητά της, μεταφέρθηκαν στην σκηνή, από την Γεωργία Ζώη μια από της σημαντικότερες ηθοποιούς της Ελληνικής θεατρικής σκηνής, που ενσάρκωσε αυτόν τον τόσο νευραλγικό ρόλο και ερμήνευσε ζωντανά, τα σπουδαιότερα τραγούδια της ηρωίδας, συνοδευόμενη από ακορντεόν και τη συμμετοχή του κοινού.

Λίγα λόγια για το έργο

Η Σοφία στο απόγειο της καριέρας της και στα πλαίσια μιας τελευταίας συνέντευξής της, αναπολεί την πορεία της ζωής της.
Συγκινησιακά φορτισμένη, περιγράφει γεγονότα ευχάριστα αλλά και δυσάρεστα, που την σημάδεψαν απλά αλλά και σημαντικά.
Για πρώτη φορά στη ζωή της, εξιστορεί απροσδόκητες καταστάσεις, επαναφέρει στην μνήμη της πρόσωπα, παραστάσεις, ευχάριστες στιγμές, ερωτικές συμπεριφορές και αποκαλύπτει ιστορικά γεγονότα, σε μια διήγηση βγαλμένη από την καρδιά της.
Αναπολεί και χαίρεται, θυμάται και συγκινείται και με πραγματική έκφραση αγάπης για τα τραγούδια της, ερμηνεύει μοναδικά τις μεγαλύτερες επιτυχίες της.

Παραγωγή: TEXNIS Οργάνωση Θεάματος

Διανομή:
Γεωργία Ζώη
Ηλίας Μιχαήλ
Σπύρος Νίκας (ακορντεόν)

Συντελεστές:
Κείμενο: Τάνια Χαροκόπου
Σκηνοθεσία: Μενέλαος Τζαβέλλας
Καλλιτεχνικός σχεδιασμός (σκηνικά – κοστούμια): Ανθή Πετρουλάκη
Μουσική επιμέλεια: Χρήστος Δήμας
Βοηθός σκηνοθέτη: Τάνια Χαροκόπου
Φωτογραφίες – Video art: Δημήτρης Καραντινόπουλος

{jlex}flickr:72157691906116772{/jlex}