Logo

Η «Ασκητική» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάστηκε στην Βέροια (φωτογραφίες, βίντεο)

Η παράσταση «Ασκητική» (Salvatores dei) του Νίκου Καζαντζάκη, σε σκηνοθεσία Aνδρέα Κουτσουρέλη, παρουσιάστηκε από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με την ΚΕ.Π.Α. Δήμου Βέροιας και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου στην «Αντωνιάδειο» Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Επρόκειτο για μια θεατροποιημένη εκδοχή του γνωστού έργου Ασκητική του Νίκου Καζαντζάκη, ενός συμπυκνωμένου κειμένου που εκφράζει τη μεταφυσική πίστη του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα. Μια Κραυγή που σε οδηγεί αναπόφευκτα στην αναζήτηση της ύπαρξής σου και στον τρόπο που καλείσαι, από τον ίδιο τον συγγραφέα, να αντιμετωπίσεις και να δεις, με τα δικά του μάτια, την πορεία σου στη ζωή. Ένα ζήτημα που αφορά τον καθένα μας σε προσωπικό επίπεδο, αλλά ταυτόχρονα και ολόκληρο το σύμπαν.

Οι έξι ηθοποιοί στην σκηνή κατέθεσαν τις σκέψεις και τον εσωτερικό κόσμο του "Ενός". Και οι έξι ανήκαν σε ένα σώμα. Στη φωνή μέσα μας. Μέσω αυτού του "διαλόγου" που αναπτύχθηκε μεταξύ τους, αλλά και της λιτής θεατρικής μορφής –αφαιρετικό σκηνικό, μουσικοί ήχοι που εκτελέστηκαν από τους ίδιους του ηθοποιούς επί σκηνής– δημιουργήθηκε ένα "τελετουργικό δρώμενο" με προτεραιότητα την προβολή του κειμένου και όχι της εικόνας.

Συντελεστές: 
Σκηνοθετική επιμέλεια: Ανδρέας Κουτσουρέλης 
Επιμέλεια σκηνογραφίας-κοστουμιών: Μαρία Μυλωνά 
Βοηθός σκηνοθέτη: Στάθης Βούτος 
Οργάνωση παραγωγής: Δημοσθένης Πάνος

Έπαιξαν οι ηθοποιοί: Στάθης Βούτος, Ανδρέας Κουτσουρέλης, Νίκος Νικολάου, Δημήτρης Παλαιοχωρίτης, Κώστας Ίτσιος, Γιάννης Γκρέζιος

{jlex}flickr:72157692885419625{/jlex}

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb