Logo

Βέροια: Πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση «Ειρήνη & Πόλεμος: Δαβίδ και Σαούλ»

Την Τρίτη 27 Ιουνίου το βράδυ, στον Χώρο Τεχνών Βεροίας, πραγματοποιήθηκε η Θεατρική Παράσταση απο το θεατρικό εργαστήρι της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας «ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ: Δαβίδ και Σαούλ».

Το θεατρικό εργαστήρι της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας,Ναούσης και Καμπανίας ιδρύθηκε πριν απο 22 χρόνια απο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτης μας κ.Παντελεήμονα στο πλαίσιο της πολυδύναμης και εμπνευσμένης ποιμαντικής του μέριμνας για τους νέους και τις νέες της επαρχίας μας.

Έχει παρουσιάσει πολλές θεατρικές παραστάσεις, δρώμενα και εκδηλώσεις ήχου και λόγου με θρησκευτικό, εθνικό και παιδαγωγικό χαρακτήρα.

Τα τελευταία χρόνια το έμψυχο δυναμικό του εμπλουτίστηκε με στελέχη απο τις κατηχητικές συνάξεις της Ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξανδρείας και η πόρτα του μένει ανοιχτή σε όλους όσοι θέλουν να προσεγγίσουν αλήθειες της πίστης μας και ιστορικά πρόσωπα και γεγονότα μέσα απο τον θαυμαστό κόσμο της τέχνης και του πολιτισμού.

Το έργο έγραψε και επιμελήθηκε ο Αρχιμανδρίτης Αρσένιος Χαλδαιόπουλος ο οποίος παρουσίασε και την εκδήλωση. Η θεατρική παράσταση είναι σκηνοθεσία του Μοναχού Γερασίμου Μπεκέ.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας,Ναούσης και Καμπανίας κ.Παντελεήμων απηύθυνε χαιρετισμό και απένειμε στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ.Απόστολο Τζιτζικώστα το χρυσό μετάλλιο του Αποστόλου Παύλου για την προσφορά του τόσο στον θεσμό των Παυλείων όσο και στο έργο της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Επίσης τίμησε με τον Σταυρό του Αποστόλου Παύλου τον Αρχιμ.Αρσένιο Χαλδαιόπουλο για το λαμπρό κείμενο το οποίο συνέγραψε.

{jlex}flickr:72157685610429475{/jlex}

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb