Άρεσε και κέρδισε το θερμό χειροκρότημα του κοινού η παράσταση "Κούκου" του Ομίλου Φίλων Θεάτρου (φωτογραφίες, βίντεο)

Μια ευχάριστη και χιουμοριστική παράσταση είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το Βεροιώτικο κοινό την Δευτέρα στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Ο Όμιλος Φίλων Θεάτρου ανέβασε την παράσταση «Κούκου» και γέμισε την αίθουσα της Στέγης στην πρεμιέρα.

Η παράσταση άρεσε για το χιούμορ της ενώ οι ηθοποιοί ερμήνευσαν πολύ παραστατικά τους ρόλους τους κερδίζοντας δίκαια το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Σημαντική η συμβολή του Οδυσσέα Γωνιάδη στην σκηνοθεσία του έργου. Ο κ. Γωνιάδης μάλιστα τιμήθηκε από τον Όμιλο Φίλων Θεάτρου πριν την παράσταση.

Λίγα λόγια για το έργο...

Ο Ποντανιάκ, μανιώδης γυναικάς, ακολουθεί τη Μαντλέν στο δρόμο και εισβάλλει με το έτσι θέλω στο σπίτι της. Ξαφνικά εμφανίζεται ο σύζυγός της, ο Βατλέν, που αποδεικνύεται φίλος με τον Ποντανιάκ. Ο Βατλέν γνωρίζοντας τον ερωτύλο και επιπόλαιο χαρακτήρα του τον αντιμετωπίζει συγκαταβατικά. Στο μεταξύ καταφθάνει κι ο Ρεντιγιόν και διεκδικεί κι αυτός την καρδιά της Μαντλέν. Σαν να μην έφτανε αυτό ένα απρόσμενο συμβάν θα σπείρει τον πανικό και τη διχόνοια: Η Μερσέντες, μια πρώην ερωμένη του Βατλέν, φτάνει απρόσμενα στο σπίτι του ... κι έτσι ο Ποντανιάκ βρίσκει την ευκαιρία να αποδείξει στη Μαντλέν ότι ο σύζυγός της την απατά. Την οδηγεί στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου ο Βατλέν έχει ραντεβού με τη Μερσέντες... και τότε όλα περιπλέκονται σε ένα γαϊτανάκι από παρεξηγήσεις και ερωτικά πείσματα.

Τα Πρόσωπα του έργου
ΒΑΤΛΕΝ: Άρης Ορφανίδης
ΜΑΝΤΛΕΝ ΒΑΤΛΕΝ: Κατερίνα Σαμαρτσίδου
ΠΙΕΡ: Στράτος Χατζόπουλος
ΠΟΝΤΑΝΙΑΚ: Σπύρος Καραγιάννης
ΚΛΟΤΙΛΝΤ ΠΟΝΤΑΝΙΑΚ: Νατάσα Ποργιαλίδου
ΡΕΝΤΙΓΙΟΝ: Δαμιανός Οικονομίδης
ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: Δημήτριος Τελλίδης
ΣΟΛΝΤΙΝΙΑΚ: Παρασκευάς Γιδιώτης
ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ ΣΟΛΝΤΙΝΙΑΚ: Εύα Δουλγέρογλου
ΠΕΝΣΑΡ: Αντώνης Καϊσίδης
Κυρία ΠΕΝΣΑΡ: Σέβη Μυρίδου
ΑΡΜΑΝΤΙΝ: Κλειώ Τσιαμήτρου
ΚΛΑΡΑ: Τζένη Ντούντα
ΒΙΚΤΟΡ: Γιώργος Τσαχουρίδης
ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ: Στράτος Χατζόπουλος

Ενδυματολογική Επιμέλεια: Ισαβέλλα Κωνσταντούδη, Ζώγια Καρακώστα
Σκηνογραφία: Ισαβέλλα Κωνσταντούδη
Τεχνική υποστήριξη: Δαμιανός Οικονομίδης
Σπύρος Καραγιάννης, Ζώγια Καρακώστα, Δημήτριος Τελλίδης

{jlex}flickr:72157681948368970{/jlex}