Logo

Βέροια: Ομιλία και παράσταση για τη διαδρομή απ’ τον Φόβο στο Θάρρος (φωτογραφίες, βίντεο)

Ομιλία και παράσταση με θέμα από τον Φόβο στο Θάρρος "Ο φόβος που μας (α)κινητοποιεί!" πραγματοποίησε η Ευφροσύνη Κιατικίδου, εκπ. Ψυχο-θεραπεύτρια Gestalt, εκπ. ειδικής αγωγής, εκπ. Ενηλίκων και η ομάδα playback “coo- action”, το Σάββατο 13 Μαΐου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης η κα Κιατικίδου μίλησε για το τι είναι φόβος, για ποιους λόγους φοβόμαστε, ποιες είναι οι όψεις του φόβου, πως μπορεί ο φόβος να μετατραπεί σε φίλο, πως δημιουργείται, ποια είναι τα ερεθίσματα απειλής, ποιος είναι ο διαχωρισμός του φόβου-άγχους-φοβίας, πως εκδηλώνεται, ποιες είναι οι αντιδράσεις στον φόβο (φυγή, πάλη, πάγωμα), πως τον αναγνωρίζουμε και πως τον χειριζόμαστε, ποια είναι τα συμπτώματα του φόβου και τέλος πως μπορώ να τον ξεπεράσω, τον αληθινό φόβο όχι τον φανταστικό.

Στη συνέχεια προβλήθηκε ένα βίντεο με θέμα πώς να τολμήσουμε να ξεπεράσουμε τον φόβο.

Στο δεύτερο μέρος ακολούθησε συζήτηση με το κοινό, ενώ στη συνέχεια πολίτες μοιράστηκαν τους φόβους και τις φοβίες τους.

Ακολούθως, η ομάδα ομάδα playback “coo-action” της Βέροιας, μέλη της οποίας είναι η Αλέξια Κουκουνασούλη, η Εύση Αρζόγλου, η Ελίζα Σιδερίδου, η Μαίρη Μεγγιάνη, η Κική Ταλαρά, η Υακίνθη Σταμπολή και ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης (πιάνο), αυτοσχεδίασε με βάση τις εμπειρίες των πολιτών.

{jlex}flickr:72157680596347854{/jlex}

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb