Βέροια: Παράσταση και συζήτηση για τη διαδρομή απ’ τον Φόβο, στο Θάρρος

Η ομάδα playback “coo- action” Βέροιας θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 13 Μαϊου 2017, ώρα 12:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας παράσταση με θέμα "Ο φόβος που μας (α)κινητοποιεί!".

«Φόβος είναι ενθουσιασμός χωρίς αναπνοή!» (F. Perls)

Ο φόβος, ένα απ’ τα βασικά συναισθήματα, έχει ως σκοπό να εντείνει τις αισθήσεις ώστε το άτομο με αυξημένη τη προσοχή του να προστατευτεί από κινδύνους, που μπορεί να είναι πραγματικοί ή... φανταστικοί. Όλοι γνωρίζουν την όψη του φόβου που καθηλώνει και καθιστά το άτομο ανήμπορο, πόσοι όμως γνωρίζουν και έχουν συμφιλιωθεί την άλλη όψη του, αυτή του φίλου?

Στη συνάντηση θα δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες μέσα από βιωματικές διαδικασίες να γνωρίσουν τις άγνωστες και χρήσιμες όψεις του φόβου. Θα μοιραστούμε εμπειρίες και θα συν-δημιουργήσουμε μια παράσταση playback θεάτρου με την ομάδα playback “coo-action” της Βέροιας, μέλη της οποίας είναι η Αλέξια Κουκουνασούλη, η Ευση Αρζογλου, η Ελίζα Σιδερίδου, η Μαίρη Μεγγιάνη, η Κική Ταλαρα, η Υακίνθη Σταμπολή και ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης.

Το playback θέατρο είναι ένα ιδιαίτερο είδος σκηνικής συν-δημιουργίας (performance), όπου δεν υπάρχει έργο ή σενάριο, αλλά η ομάδα διαδραματίζει αυτοσχεδιαστικά ιστορίες του κοινού.

Τη δράση συντονίζει η Ευφροσύνη Κιατικίδου, εκπ. Ψυχο-θεραπεύτρια Gestalt, εκπ. ειδικής αγωγής, εκπ. ενηλίκων.