Logo

Ομιλία και παράσταση για τον θυμό πραγματοποιήθηκε στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας (φωτογραφίες, βίντεο)

Ομιλία και παράσταση με θέμα «Από τον θυμό... στην ηρεμία ...» παρουσίασε η ομάδα playback Βέροιας “coo- action”, το Σάββατο 1 Απριλίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας.

Η Ευφροσύνη Κιατικίδου, Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής, Εκπ. ενηλίκων, Εκπ. ψυχοθεραπεύτρια Gestalt μίλησε για τον θυμό και συντόνισε τη δράση.

“Τι είναι ο θυμός; Τι έγραψε για τον θυμό ο Αριστοτέλης, ο Πλάτων και ο Γαλλινός. Πως τον αντιλήφθηκε η ιατρική και η ψυχανάλυση κατά τους Φρόυιντ και Πέρλς; Μπορεί ο θυμός να χρησιμοποιηθεί με χρήσιμο τρόπο για τον άνθρωπο εάν διοχετευθεί η ενέργειά του με εποικοδομητικό τρόπο; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του θυμού και πως μπορεί να επιτευχθεί η αποκατάστασή του; Πως βιώνεται ο θυμός μέσα από το σώμα; Γιατί θυμώνουμε; Πως εκφράζεται και πως τον διαχειριζόμαστε;”, είναι κάποια από τα ερωτήματα που απαντήθηκαν μέσω της συζήτησης, αλλά και την προβολή του ενημερωτικού βίντεο.

Στη συνέχεια η ομάδα playback της Βέροιας “coo-action” μέλη της οποίας είναι η Αλέξια Κουκουνασούλη , η Εύση Αρζόγλου, η Ελίζα Σιδερίδου, η Μαίρη Μεγγιάνη, η Κική Ταλαρα, η Υακίνθη Σταμπολή και ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, έλαβαν δράση. Η ομάδα “coo-action” αποτελείτε από ερασιτέχνες που αγαπούν αυτό το είδος θεάτρου και τους εκφράζει μέσω της αλληλεπίδρασης.

Η ομάδα δεν είχε ετοιμάσει ένα έργο για να παρουσιάσει, αλλά αυτοσχεδίασε, με βάση του τι σημαίνει θυμός για κάποια άτομα από το κοινό. Δηλαδή παρουσιάστηκε η ιστορία του ατόμου σκηνικά. Ιστορίες, συναισθήματα, σκέψεις, ανησυχίες, όνειρα, προσδοκίες, αλλά και το πως νιώθει το άτομο τώρα, ήταν το υλικό που διαδραματίστηκε στη σκηνή.

{jlex}flickr:72157681982467036{/jlex}

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb