Logo

Ενθουσίασε τα παιδιά η παράσταση "Η πεντάμορφη και το τέρας" στην Βέροια (φωτογραφίες, βίντεο)

Με την διπλή θεατρική παράσταση του παραδοσιακού παραμυθιού της Γαλλίδας συγγραφέα Gabrielle Suzanne Barbot de Villeneuve "Η Πεντάμορφη και το Τέρας" ξεκίνησε φέτος το Μικρό Θέατρο Λάρισας της προβολές του στην Βέροια.

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου η αίθουσα της Αντωνιάδειου Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών γέμισε και στις δύο προβολές του παιδιού παραμυθιού με παιδιά και όσους ένιωθαν παιδιά.

Οι θεατές παρακολούθησαν τις περιπέτειες της Πεντάμορφης και του Τέρατος, όπου με έναν μοναδικό τρόπο παρουσιάστηκε πώς κάποιος μπορεί να δει την ομορφιά και να βρει την αγάπη μέσα στην ασχήμια. Το έργο πρόσφερε άφθονο γέλιο και όλοι το ευχαριστήθηκαν.

Μετά την παράσταση οι ηθοποιοί κατέβηκαν από την σκηνή και βγήκαν φωτογραφίες με τους μικρούς τους φίλους, ενώ ανανέωσαν το ραντεβού τους στην πόλη  μας, με την παράσταση "Ο Λύκος και τα Τρία Γουρουνάκια".

{jlex}flickr:72157679858607046{/jlex}

Λίγα λόγια για το έργο...

Ένα παραμύθι που παρουσιάζει με τις παγίδες που μπορεί να πέσει κάποιος όταν εγκλωβιστεί στην εξωτερική εμφάνιση και την πόση αγάπη μπορεί να λάβει όταν "ψάξει" για την βαθύτερη ομορφιά που κρύβουμε όλοι μέσα μας.

Η Πεντάμορφη προσπαθώντας να σώσει την αδελφή της, προσφέρει τον εαυτό της ως αιχμάλωτη στο Τέρας. Ενώ το Τέρας προσπαθεί να δείξει στην Πεντάμορφη πως η αποκρουστική εμφάνισή του είναι αποτέλεσμα μιας λάθος απόφασης που πήρε πριν χρόνια, η Πεντάμορφη το σκάει από το παλάτι. Ο Στεφάν που διεκδικεί την Πεντάμορφη αποφασίζει να σκοτώσει το Τέρας, αλλά μόλις η όμορφη κοπέλα συνειδητοποιήσει την "αλήθεια" και των δύο παίρνει την σωστή απόφαση!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Παίζουν & Χορεύουν οι Ηθοποιοί 
Γιωργος Δάσκαλος, Αντιγόνη Καζαντζάκη, Άρης Πλιός ,Μυρτώ Μπλάνα , Δήμητρα Καλεσιάκη

Σκηνοθεσία : ΜΙΜΗΣ ΚΑΠΕΡΔΟΣ

Διασκευή : Γιώργος Πούλης 
Σκηνικά - Ειδικές κατασκευές : Βαλεντίνο Βαλάσης 
Κατασκευή Κοστουμιών : ΕΛΕΝΗ ΨΥΡΡΑ

Σχεδιασμός Φωτισμών : ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΛΟΚΑΣ

Γραφιστικά : ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ

Σχεδιασμός Κοστουμιών : ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ ΒΑΛΑΣΗΣ 
Μουσική Επιμέλεια : ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΗΣ

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb