novart veria

proteas ban3

tsakiridis tires

Ωδή στην ανιδιοτελή αγάπη το έργο της παιδικής σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ "Το δένδρο που έδινε"

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου θα κάνει πρεμιέρα το έργο της παιδικής σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, "Το δένδρο που έδινε", του Σελ Σιλβερστάιν, σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία των Γιώργου Δερνίκα και Πέτρου Μαλιάρα. Η πρώτη παράσταση είναι μόνο για εκπαιδευτικούς ενώ από την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν οι παραστάσεις για τα σχολεία.

Για την φετινή παράσταση μίλησαν στα μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και οι συντελεστές του έργου.

Ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Νίκος Μαυροκεφαλίδης τόνισε ότι στον πυρήνα του έργου βρίσκεται η ανιδιοτελής αγάπη ως συναίσθημα ανώτερο. "Η αγάπη είναι μια σύνθετη υποκειμενική εμπειρία, πάντα εκφράζεται και είναι παρατηρήσημη από τους τρίτους. Εμείς από τον θεσμικό μας ρόλο, προσπαθούμε να σχολιάσουμε την ανιδιοτελή αγάπη" σημείωσε και πρόσθεσε ότι η διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ κάνει την επιλογή της παράστασης, καλεί αυτούς που έχουν να προτείνουν κάτι ενώ παράλληλα ενημερώνει και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για την παράσταση που θα επιλέξει.

Ο Διονύσης Διαμαντόπουλος, διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τόνισε ότι φέτος το ΔΗΠΕΘΕ ανεβάζει ένα έργο με εξαιρετική σημασία και παιδαγωγικό ενδιαφέρον. "Το έργο εκπέμπει διαχρονικά μηνύματα. Είναι αντάξιο της προσφοράς του ΔΗΠΕΘΕ. Όπως το δένδρο που έδινε, έτσι και το ΔΗΠΕΘΕ, δίνει την αγάπη και τις γνώσεις του. Θέλει την παρουσία μας και θα την έχει" σημείωσε ο κ. Διαμαντόπουλος.

Ο σκηνοθέτης Πέτρος Μαλλιάρας τόνισε ότι το έργο έχει γι αυτόν και τον συνάδελφό του σκηνοθέτη Γιώργο Δερνίκα μια ιδιαίτερη σημασία και θέλουν να μεταδώσουν στα παιδιά μηνύματά του όπως η αγάπη. "Πρέπει να μάθουν τα παιδιά πώς είναι αυτά τα συναισθήματα, πώς δημιουργούνται και πώς εκφράζονται. Τα μηνύματα περνάνε με απλό τρόπο και στόχος μας είναι κάθε παιδί φεύγοντας από την παράσταση να πάρει κάτι". Ο Γιώργος Δερνίκας από την πλευρά του είπε ότι στόχος είναι να μεταδοθεί το μήνυμα της αγάπης στα παιδιά ώστε στο μέλλον να γίνουν αυτά "Μηλιά" (το δένδρο της παράστασης) για κάποιον άλλον.

dentro edine 2

Λίγα λόγια για την παράσταση

Ο σκοπός αυτής της πρωτότυπης θεατρικής διασκευής, είναι να θίξει με απλά λόγια την έννοια της φιλίας και της αγάπης. Έννοιες που έχουν φθαρεί, ξεχαστεί ή και παρεξηγηθεί στις μέρες μας. Κάθε παιδί, που θα παρακολουθήσει την παράσταση, θέλουμε να αντιληφθεί και να κατανοήσει περισσότερο πόσο σημαντικό είναι να διατηρήσει την παιδική ευαισθησία, καθώς μεγαλώνει όπως και πόσο σημαντικό είναι να δίνει αγάπη χωρίς ιδιοτέλεια, χωρίς ανταλλάγματα. Τα μηνύματα του έργου περνούν στα παιδιά αβίαστα και ευχάριστα με χιούμορ, με ζωντανή πρωτότυπη μουσική επί σκηνής, που είναι γραμμένη αποκλειστικά για την παράσταση. Με πολλά όμορφα τραγούδια, που θα δώσουν την αίσθηση μια άλλης εποχής. Μιας εποχής νοσταλγικής, γλυκιάς και αθώας.

Σε συνέχεια της μεγάλης περσινής ανταπόκρισης των εκπαιδευτικών και των μαθητών στο θεματικό ΚΟΥΤΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ, το οποίο συνέβαλε στη συμμετοχή τους στην προετοιμασία της παράστασης, σχεδιάζουμε και φέτος μια σειρά δραστηριοτήτων προετοιμασίας, που στόχο έχουν να εμπλέξουν τον εκπαιδευτικό και το μαθητή σε μια βιωματική προσέγγιση της παράστασης πριν, κατά και μετά τη θέαση και να εντυπωθούν αποτελεσματικότερα τα μηνύματα του έργου.

dentro edine 3

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Πρωτότυπο κείμενο: Σελ Σιλβερστάιν
Πρωτότυπη θεατρική διασκευή: Γεώργιος Δερνίκας
Σκηνοθεσία: Πέτρος Μαλιάρας - Γεώργιος Δερνίκας
Κινησιολογία - Χορογραφίες: Τάσος Παπαδόπουλος
Βοηθός Χορογράφου: Μαργαρίτα Παναγιώτου
Πρωτότυπη Μουσική: Κώστας Βοζίκης
Κατασκευή Σκηνικών: Woods For The Soul
Κοστούμια: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας – Κ.Θ.Β.Ε
Επιμέλεια κοστουμιών: Μαρία Κομβόκη - Άννα Καλαϊτζίδου
Σχεδιασμός σκηνικών - κοστουμιών: Γεώργιος Δερνίκας
Σχεδιασμός Φωτισμών: Διονύσης Καραθανάσης
Φωτισμοί: Γιώργος Βέγκος
Ηχοληψία: Αλέξανδρος Καροτσέρης
Video: Μιχάλης Χαραλαμπίδης
Φωτογραφίες: Τάσος Θώμογλου
Γραφιστική Επιμέλεια: G.D
Προβολή - επικοινωνία: Κατερίνα Γρηγοριάδου
Ηθοποιοί: Γεώργιος Δερνίκας, Έλλη Μπομποτσάρη, Μαριάννα Ντίνου, Δημήτρης Στίμπο
Παίζουν ζωντανά:
βιολί: Μαριάννα Ντίνου
ηλεκτρική κιθάρα: Δημήτρης Στίμπο

Για πληροφορίες, για τον προγραμματισμό και κλείσιμο ημερομηνίας παρακολούθησης της παράστασης μπορείτε να απευθύνεστε στους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς της ΚΕ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας 2331078140, & 142
fax: 2331029714 και στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

dyslexia centers

studio 5

logomageia

sidiropoulos

meimaridis

studio 69