Πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση «6+1 Ιδέες»

Την Παρασκευή 17 Ιουνίου του 2016 το 5ο ΓΕΛ Βέροιας με τη συμμετοχή του Τ.Ε.Ε. Ειδικής Αγωγής Βέροιας παρουσίασαν στο κοινό στις 8:30 το βράδυ στο «Εκκοκκιστήριο Ιδεών» τη θεατρική παράσταση «6+1 Ιδέες».

Τους μαθητές των δύο συστεγαζόμενων σχολείων τίμησαν με την παρουσία τους η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της περιφερειακής ενότητας Ημαθίας κ. Νόπη Σκεντερίδου, η προϊσταμένη του Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. Ημαθίας κ. Ειρήνη Αναγνώστου, η προϊσταμένη Εκπαιδευτικών θεμάτων κ. Αναστασία Καρακώστα, οι διευθυντές των δύο σχολείων, καθώς και πλήθος κόσμου.

"Για άλλη μία φορά είχαμε όλοι την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα σπουδαίο έργο, να συγκινηθούμε από το πάθος των ερασιτεχνών ηθοποιών και να προβληματιστούμε από τα άκρως επίκαιρα και παράλληλα διαχρονικά ζητήματα που έθιγε. Οι μαθητές και οι υπεύθυνοι καθηγητές καταχειροκροτήθηκαν.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στον κ. Καραγαβριηλίδη Σίμο για την τεχνική υποστήριξη και την ακούραστη συμβολή του στο στήσιμο της παράστασης, καθώς και στον μαθητή Καραγαβριηλίδη Βασίλη, ο οποίος συνόδευσε το θεατρικό κείμενο με τα μουσικά κομμάτια που έπαιξε στη κιθάρα.

Τέλος, πρέπει να αναφερθεί η καθολική ανταπόκριση των θεατών στο κάλεσμα των υπευθύνων για τη συγκέντρωση γλυκισμάτων, τα οποία προσφέρθηκαν στα μικρά παιδιά του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Αγίας Βαρβάρας", αναφέρει η ανακοίνωση του σχολείου.

Από το 5ο ΓΕ.Λ τους ρόλους ερμήνευσαν οι μαθήτριες και οι μαθητές: Παρθένα Αμανατιάδου, Δημήτριος Βασιλείου, Αναστασία Δαλλοπούλου, Απόστολος Δερβεντλής, Βασιλική Ζησιοπούλου, Θάλεια Καραγιάννη, Νικολέτα Καραϊσκου, Αγγελική Καστρίτση, Ιωάννης Λαζόπουλος, Κωνσταντίνα Λιάτσου, Ευδοξία Λουκίδου, Βασίλειος Μοτσιόπουλος, Μαρία Νταμοτσίδου, Μαρία Ξανθοπούλου, Μερσίνα Παπαδημητρίου, Ζωγραφιά Παπαδοπούλου, Ευάγγελος ΠαρασκευαΪδης, Ευγενία – Μαρία Πασίδου, Κωνσταντίνος Σοφάκης, Χρυσοβαλάντης Τζιούρτζιας, Κωνσταντίνος Τύπος. Υπό την καθοδήγηση των καθηγητριών τους Παναγιώτας Ιωαννίδου και Ελένης Ψαρά συνέπραξαν οι μαθήτριες και οι μαθητές του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής: Νικολέτα Αντωνοπούλου, Παναγιώτης Βρέσκας, Χρήστος Κανδυλίδης, Ραφαήλ Ουσταμπασίδης, Αγγελική Παπαναστασίου, Γεώργιος Πετρόπουλος, Ελένη Πρόιου, Λάορα Ράμι, Νικόλαος Σαζακλίδης, Παναγιώτης – Αλέξανδρος Στολτίδης, Συμεών Τσακαλίδης. Υπεύθυνοι οι καθηγητές του 5ου Γενικού Λυκείου Βέροιας: Χαρά Αξούριστου, Κατερίνα Τότσκα και Αριστοτέλης Παπαγεωργίου.