Η παράσταση "Freak Stories" από την Ομάδα «Ονειροπόλοι» στην Στέγη

Την Κυριακή 19 Ιουνίου 2016, στις 8.00 μ.μ. το Τμήμα Θεατρικής Αγωγής Ομάδα «Ονειροπόλοι» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας θα παρουσιάσει στην Στέγη την παράσταση "Freak Stories".

Σημείωμα Σκηνοθέτη
Η ομάδα Ονειροπόλοι, είναι ένας ζωντανός οργανισμός με δυναμικό παιδιά γυμνασίου, που ανανεώνονται χρόνο με το χρόνο, και που πάντα προβληματίζουν και προβληματίζονται.. Φέτος η επιλογή ήταν το μυθιστόρημα του Tim Burton Ο μελαγχολικός Θάνατος του Στρειδάκη, ένα μικρό βιβλίο που αποκαλύπτει και διασαφηνίζει κάποια από τα στοιχεία, που συγκροτούν το σύμπαν αυτού του μοναδικού δημιουργού. Αποτελούμενο από 23 παραμύθια με τη μορφή ολιγόστιχων ποιημάτων και συνοδευόμενα από σκίτσα του συγγραφέα, είναι ουσιαστικά μια πινακοθήκη αλλόκοτων ηρώων, σχεδιασμένοι με τρυφερότητα, σκοτεινό χιούμορ και μορφή ποιητικής φόρμας. To Freak Stories είναι μια πινελιά της Λένας Πετροπούλου, που διάνθησε τα κείμενα και πρόσφερε πληθώρα θεατρικών εικόνων και συνθηκών. Αυτές τις εικόνες λοιπόν, ζωντανεύουν αυτά τα 18 παιδιά στη σκηνή της Αντωνιάδειας Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών, με απλότητα, φαντασία, εφηβική ανησυχία και άφθονο χιούμορ!

Συντελεστές Παράστασης
Κείμενο: Tim Burton (Ο μελαγχολικός θάνατος του Στρειδάκη)
Διασκευή Κειμένου: Λένα Πετροπούλου
Σκηνοθεσία: Πέτρος Μαλιάρας
Σκηνογραφία/Ενδυματολογία: Χρύσα Σερδάρη
Μουσική Επιμέλεια: Πέτρος Μαλιάρας
Γραφίστικη Επιμέλεια: Άννα Θεοδοσίου
Φωτισμοί: Γιώργος Βέγκος
Ηχοληψία: Αλέξανδρος Καροτσέρης
Οργάνωση Παραγωγής-Προβολή: Κατερίνα Γρηγοριάδου

Τους ρόλους ερμηνεύουν (αλφαβητικά)
Αμπατζίδου Αμαλία, Γιομπλιάκης Ερμής, Δασκάλου Χρύσα, Θεοδωρίδης Βασίλειος, Καλαμπαλίκα Ελευθερία, Καλλιαρίδου Όλγα, Κετίκογλου Ελπίδα, Κρεμλίδου Τατιάνα, Κυριάκου Ζωή, Κωφίδου Αργυρώ, Κωφίδης Ιωάννης, Λεκός Παναγιώτης, Παπαλάμπρου Λυδία, Παπαλάμπρου Νεφέλη, Σαράντη Δήμητρα, Σέφερ Γεώργιος, Σταύρου-Κόττας Φοίβος, Τζίμπουλα Αναστασία.