Η παράσταση «Το Αγόρι με τη βαλίτσα» στη Νάουσα

Το Κλιμάκιο Μακεδονίας Θράκης του ΚΘΒΕ παρουσιάζει «Το Αγόρι με τη βαλίτσα» του Μάικ Κένι, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα, στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στις 11:30, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ηρωικής Πόλης Νάουσας.

Μία παράσταση χειροποίητη, χωρίς εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια, στηριγμένη στα βασικά υλικά του θεάτρου: το παιχνίδι, τη μεταμόρφωση, τα αληθινά αισθήματα, τον αυτοσχεδιασμό, τη φαντασία, την επικοινωνία των ηθοποιών με το κοινό.

Είναι η πρώτη φορά που εντάσσεται στο Κλιμάκιο Μακεδονίας Θράκης μια παράσταση για παιδιά.

Η περιοδεία του Κλιμακίου του ΚΘΒΕ 2015-2016 τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών κ Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας- Θράκης)

Λίγα λόγια για το έργο
Ο μικρός Ναζ ζει σε μια χώρα της Μέσης Ανατολής. Ξεσπά πόλεμος και η οικογένειά του αναγκάζεται να φύγει για να σωθεί. Ωστόσο τα χρήματα δεν αρκούν για να ταξιδέψουν όλοι και οι γονείς του τον στέλνουν μόνο του στον αδερφό του στο Λονδίνο. Ο Ναζ φαντάζεται ότι είναι ο Σεβάχ ο Θαλασσινός και διασχίζει ερήμους, βουνά και θάλασσες, με μόνη του συντροφιά την Κρίσια - ένα κορίτσι που έχει κι αυτό τον ίδιο προορισμό. Στη βαλίτσα έχει τις ιστορίες που του έλεγε ο πατέρας του.
Ο πολυβραβευμένος βρετανός θεατρικός συγγραφέας Μάικ Κένι αγγίζει ένα εξαιρετικά επίκαιρο θέμα. Η παράσταση που σκηνοθετεί ο Μιχάλης Σιώνας έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τους μικρούς θεατές σχετικά με το μεγάλο πρόβλημα της προσφυγιάς και της αναγκαστικής και βίαιης μετανάστευσης και πρόκειται να παρουσιαστεί σε πόλεις και χωριά της Βόρειας Ελλάδας.

«Το αγόρι με τη βαλίτσα»

Συντελεστές
Μετάφραση: Ξένια Καλογεροπούλου
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Σιώνας
Σκηνικά- Κοστούμια: Κατερίνα Παπαγεωργίου
Μουσική: Δημήτρης Τασούδης
Χορογραφία: Έντγκεν Λάμε
Βοηθός σκηνοθέτη: Στεφανία Ζώρα
Οργάνωση παραγωγής: Δημοσθένης Πάνος

Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Λίλα Βλαχοπούλου (Κρίσια), Μαρία Καραμήτρη (Μητέρα/Οδηγός/Βοσκός/Γριά/Ναυτικός), Δημήτρης Καρτόκης (Πατέρας, Άνθρωπος/Ναυτικός/ Γέρος), Άγγελος Νεράντζης (Ναζ), Τίμος Παπαδόπουλος (Λαθρέμπορος/ Στρατιώτης/'Εμπορος/Αδελφός/ Ναυτικός).

Τιμές Εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 8 ευρώ
Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ Κ.Θ.Β.Ε.: Ηλίας Κοτόπουλος – 6973 432360

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ:
CAFÉ CITY, Ν. Ζαφειράκη 11 (23320/21999)
Viva.gr, Public.gr, Seven Sports, Ote shops, Γερμανός, Tickethour.com