Ημαθία: Έξι θεατρικές παραστάσεις από τα "Ευριπίδεια"

maria pentagiotisa

Ένα ιδιαίτερα πλούσιο πρόγραμμα θεατρικών παραστάσεων και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στο πλαίσιο της διοργάνωσης «ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΑ 2014» υλοποιεί το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε χώρους πολιτισμού σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας. Στην Ημαθία θα πραγματοποιηθούν έξι θεατρικές παραστάσεις.

Η δράση «Ευριπίδεια 2011-2014» εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «ΕΣΠΑ 2007-2013». «Για τέταρτη χρονιά, το κοινό της Κεντρικής Μακεδονίας έχει την ευκαιρία να απολαύσει μια σειρά θεατρικών παραστάσεων που, με επίκεντρο το αρχαιοελληνικό θέατρο, αναζητούν παράλληλα μορφές έκφρασης και σε έργα σύγχρονης δραματουργίας χωρίς να λησμονούνται τα παιδιά και οι τρόποι ψυχαγωγίας τους.

Τα ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΑ, αντλώντας εμπειρία από το παρελθόν, προσθέτουν ένα επιπλέον λιθαράκι στο οικοδόμημα του πολιτισμού, αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας και ειδικότερα ενός τόπου που γέννησε το θέατρο. Από καρδιάς εύχομαι και το φετινό πρόγραμμα, με την πληθώρα και τη διαφορετικότητα των προτάσεών του, να ενεργοποιήσει τα συναισθήματα των θεατών, προσφέροντάς τους την ψυχαγωγία και τη συγκίνηση που δικαιούνται» τόνισε σχετικά με τη φετινή διοργάνωση ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Από τις 24 Αυγούστου έως τις 18 Δεκεμβρίου 2014, το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει πενήντα οκτώ (58) θεατρικές παραστάσεις και πολυθεάματα για παιδιά, από θιάσους και θεατρικές ομάδες από όλη την Ελλάδα, καθώς και τέσσερις ημερίδες, που θα πραγματοποιηθούν σε διάφορους χώρους δήμων και δημοτικών κοινοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την Ημαθία

25/08/14 Δευτέρα - 21:00 Θέατρο Άλσος Βέροιας ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΛΕΜΠΕΣΗ «Μαρία Πενταγιώτισσα» του Μποστ

05/10/14 Κυριακή - 11:00 Θέατρο Κοινότητας .Αγ.Γεωργίου ΕΤΑΙΡΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΛΑΜΠΙΟΝΙ» «Γεια Χαρά» του Γιώργου Μαρίνου

15/10/14 Τετάρτη - 21:00 Δημοτικό Θέατρο Πλατέως ΒΑΡΔΙΑ LIVE ΠΟΛΥΠΡΙΖΟ «ΚΑΦΕΪΝΗ» του Χένρι Μέγερσον

25/10/14 Σάββατο - 19:00 Δημαρχείο Βεργίνας ΝΕΟ ΘΕΑΤΡΟ «Τα Μαγικά μαξιλάρια» του Ευγένιου Τριβιζά

29/10/14 Τετάρτη 18:00 Δημοτικό Θέατρο Νάουσας ΝΕΟ ΘΕΑΤΡΟ «Τα Μαγικά μαξιλάρια» του Ευγένιου Τριβιζά

10/12/14 Τετάρτη 20:00 «Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών» Βέροια ΑΝΙΜΑ – ANIMAL Θεάτρου Ακτίς Αελίου «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη